עובד תחזוקה ממזרח ירושלים שביצע את פיגוע הדקירה במלון בצובה הודה בחקירה במניעיו. שני אורחים נפצעו, שוטר ואזרחים השתלטו עליו ומנעו אסון כבד
הצהרת תובע הוגשה נגד המחבל בן ה40 ממזרח ירושלים, עובד תחזוקה במלון בצובה, שביצע את פיגוע הדקירה לפני כשבועיים. במהלך חקירתו בימ"ר ירושלים הודה: "דקרתי אותם כי הם יהודים ורציתי שאחרי שאדקור ירו בי."
בימים שבהם ירושלים נמצאת בכותרות גם בהקשרים אחרים, כמו הקמת הסוכה התלויה הגדולה בעולם במלון וולדורף אסטוריה, נרשמת תזכורת כואבת לאיומי הטרור שממשיכים לפגוע במרקם החיים בעיר.
במשטרה עדכנו כי בתום חקירה שנוהלה על ידי מחוז ירושלים, ולאחר מעצרו של המחבל, הוגשה הצהרת תובע על ידי פרקליטות מחוז ירושלים לקראת הגשת כתב אישום. מהחקירה עולה כי ביום שישי, 12.9, נכנס המחבל לחדר האוכל במלון צובה, נטל סכין מהמקום ודקר שני אורחים.
שוטר ששהה בחופשה במלון יחד עם אזרחים נוספים זיהה את האירוע, חתר למגע, והשתלט יחד איתם על המחבל תוך שניות. בכך נמנעה פגיעה באורחים נוספים. אחד הנפגעים פונה במצב קשה והשני במצב בינוני.
ברקע לאירועי הטרור, עשרות אלפים השתתפו הלילה בסליחות המרכזיות בכותל, שם התקבלו בחום שורדות השבי ששבו מעזה, רגע של אחדות ונחמה לצד מציאות ביטחונית מורכבת.
היערכות המשטרה והערכת מצב בזירה
מיד עם הדיווח, כוחות גדולים של מג"ב ירושלים, שוטרי מחוז ירושלים, חבלנים וצוותי זיהוי פלילי הוזעקו לזירה, אספו עדויות ותפסו את הסכין ששימשה בביצוע הפיגוע. מפקד מחוז ירושלים, ניצב אמיר ארזני, הגיע למקום, קיים הערכת מצב ושיבח את השוטר והאזרחים שפעלו בנחישות ומנעו אובדן חיי אדם.
המחבל הועבר לחקירה בימ"ר ירושלים, שם מסר בחקירתו את המניע: "רציתי להרוג יהודים ושיירו בי." לאחר הארכת מעצרו מספר פעמים, הוגשה נגדו הצהרת תובע וצפוי כי בימים הקרובים יוגש כתב אישום חמור.
במשטרה הדגישו כי "משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות, במקצועיות ובכל הכלים העומדים לרשותה נגד מחבלים וכל מי שינסה לפגוע באזרחים חפים מפשע או באנשי כוחות הביטחון, ותמצה עימם את הדין במלוא חומרתו."

צילום: דוברות המשטרה.

צילום: דוברות המשטרה.

צילום: דוברות המשטרה.

צילום: דוברות המשטרה.



