חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מבקרת אוטובוס הותקפה במרק רותח: "איך יכול להיות שאנחנו עובדים לבד?"

פקחית הותקפה באוטובוס בירושלים: "אני זועקת את זה לא פעם ולא פעמיים"

פקחית (מבקרת אוטובוס) של חברת סופרבוס הותקפה אתמול – 14.4.24, באכזריות בקו 72 בירושלים. במהלך בדיקה שגרתית, ביקשה הפקחית מנוסע ידוע כנוסע "תַפַּזְנַאי" (נוסע שאינו משלם) לבדוק את הרב קו. הנוסע סירב להציג כרטיס, ואף סירב להיעזר בנוסע אחר שיתקף עבורו. כתוצאה מכך, ביקשה הפקחית מהנוסע לרדת מהאוטובוס כדי לקבל דו"ח.

בתגובה זועמת, שפך הנוסע על הפקחית מרק רותח וירד מהאוטובוס. הפקחית, שסבלה מכוויות, השליכה את קופסת המרק. לאחר מכן, חזר הנוסע לאוטובוס, משך בשערה של הפקחית והחל להכות אותה. נוסעים אחרים באוטובוס הזעיקו את הנהג, שניסה להתערב. התפתחה תגרה בין הנהג לנוסע, תוך כדי קללות ואלימות מצד הנוסע. רק לאחר איום בהזמנת משטרה, נמלט הנוסע מהמקום.

הפקחית שהותקפה סיפרה:

"זה אמנם מקרה חריג, אבל אני זועקת את זה לא פעם ולא פעמיים. איך יכול להיות שאנחנו עובדים לבד? אני כאישה מרגישה מאוימת. למה ברכבת הקלה עובדים שניים שלושה פקחים ביחד ואנחנו מסכנות את החיים שלנו בכל יום?".

יוסי אוזן, יו"ר ועד הפקחים בסופרבוס המאוגדים בכוח לעובדים, הזהיר:

"הכתובת על הקיר. רק בשבוע שעבר התרענו בוועדת פניות הציבור בכנסת שרצח עובד או עובדת הוא רק שאלה של זמן. במשרד התחבורה בוחרים לראות בעובדי התח"צ עובדים שקופים ואנו הפקחים בתחתית הסולם. משרד התחבורה התגאה בהקצאת תקציב של 20 מיליון שקל לטיפול באלימות באוטובוסים, אבל לפני ינואר 2025 לא יזוז דבר לטענתם. המשמעות – אנחנו מופקרים על הקווים".

איתי כהן, ראש ענף התחבורה בכוח לעובדים, הוסיף:

"אל האלימות המזעזעת כלפי הפקחים נוספות גם ההשפלות וכל זאת רק משום שבצעו את עבודתם. על פי הנתונים שלנו, כ-42% ממקרי האלימות כלפי עובדי תחבורה ציבורית בירושלים נעשים כלפי פקחים ופקחיות. לצערנו, מקרי האלימות המילולית הפסקנו לספור. הם מתרחשים יום יום שעה שעה. אנו ממשיכים בשיתוף הפעולה המבורך עם המשטרה למיגור האלימות בתחצ בירושלים, אך בה בעת אין מנוס משינוי מעמדם של עובדי התחצ, הכרה בהם כעובדי ציבור והענשת תוקפיהם בהתאם".

האירוע המצער הזה מדגיש את הצורך הדחוף בהגברת הביטחון עבור עובדי התחבורה הציבורית בישראל. פקחים ופקחיות, כמו כל עובד אחר, זכאים לבצע את עבודתם ללא חשש לאלימות או התנכלויות. הגיע הזמן שמשרד התחבורה וחברות האוטובוסים ינקטו בצעדים משמעותיים כדי להבטיח את ביטחונם של עובדים אלו, ויאפשרו להם לבצע את תפקידם החיוני בצורה בטוחה ומכבדת.

אילוסטרציה. צילום מסף מתוך סרטון ההסבר על הפח

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן