200 תושבי שכונות ניות, טלביה, אבו טור, גבעת אורנים, רחביה וראש רחביה ערכו היום הפגנה בכניסה למלון ענבל שם נערכה ועידת עיר הנדל"ן ירושלים של מרכז הבנייה הישראלי
תושבי השכונה מחו על הכוונה לגרשם בשנים הקרובות מבתיהם ע"י קבלנים ובעלי הון, שביצעו ספסור בקרקעות וזאת ללא התערבות המדינה! נציגות השכונות: "הממשלה לא יכולה לאפשר לכל ברון קרקעות לעשות כרצונו"
תושבי שכונות ניות, טלביה, אבו טור, גבעת אורנים, רחביה וראש רחביה קיימו היום, יום ג', הפגנה בכניסה למלון ענבל שם נערכה ועידת עיר הנדל"ן ירושלים של מרכז הבנייה הישראלי.
תושבי השכונות מחו על הכוונה לגרשם בשנים הקרובות מבתיהם ע"י קבלנים ובעלי הון שביצעו ספסור בקרקעות וזאת ללא התערבות המדינה.
תושבי השכונות הפכו בני ערובה בבתיהם זאת לאחר שלחכירת הקרקע של התושבים נותרו תקופות קצרות יחסית של מס שנים והקבלנים אשר רכשו את הקרקעות מאיימים לא לחדש אותם אם התושבים לא ישלמו סכומי עתק.
התושבים מנגד מבקשים לאשר טיוטת חוק אשר הוגשה לכנסת ומעגנת ומגינה על התושבים מפני דרישות הקבלנים. הצעת חוק זו היא בדומה להצעות חוק דומות שכבר אושרו במדינות שונות באירופה. הצעת החוק שהוגשה לכנסת, הוגשה בדומה לחוק חכירת קרקעות בבריטניה שעודכן לאחרונה, והיא הושלמה בהתייעצות ישירה עם מנהלי מפתח במשרד המשפטים בבריטניה.
על אף הספינים שמגיעים מצידם של אנשי העסקים שמדברים על פשרה והצעה קונרקטית שהוצעה לתשובי השכונות, התושבים טוענים בפועל: "שמדובר בתעלול יחצ"ני זול מהסוג הנמוך ביותר וניצול ציני של התושבים". עוד אומרים התושבים בהפגנה: "מר ברנט למד על ההפגנה של התושבים ומנסה לנטרל אותה. אף תושב לא קיבל הצעה ואף אחד לא יודע מה הם תנאיה.
הרוכשרים מחזיקים אלפי תושבים בחוסר ודאות ומאיים מתחת לשפם שאם לא יענו לדרישותיו יבולע להם. זה בדיוק המקום שרשות התחרות צריכה להתערב, ואנו קוראים לרשות התחרות ולשר הכלכלה, ניר ברקת, להתערב כנגד ברוני הקרקעות שחושבים שהכל מותר להם"
עוד נאמר מצד המוחים שככל שידוע להם הרוכשים " רוצים 2 דברים לפחות: שהתושבים ששילמו כסף מלא על דירותיהם ישלמו עוד מאות אלפי שקלים אם לא מליונים, לקבל את זכויות התמ"א וזכויות הבניה הלא מנוצלות של התושבים ללא תמורה אף על פי שעל פי הדין זכויות אלו שייכות לחוכרים.
לפי המקובל בפרויקט תמ"א בבנין דירות שכל דייר מקבל דירה חלופית בגודל הדירה המקורית + 25 מטר + מרפסת + מחסן + חניה + מפרט עשיר + הוצאות שכירות בזמן שבונים מחדש את הבית. כלומר הוא מבקש מכל דייר לא רק לשלם על הדירה שלו אלא לוותר על עוד מאות אלפי שקלים (לפי התמחור שהוא טען בכתבה בגלובס של 45 אלף שח למטר מדובר על ויתור על עוד למעלה ממיליון שח של כל דייר). זה החשבון האמיתי. ומה יעשה ברנט הרי הוא לא קבלן. הוא ימכור את הזכויות למרבה במחיר, ומי שיקנה יפעל כראות עיניו בלי שיהיה לו אכפת מהתושבים.
כל מי שמכיר את התחום של פינוי בינוי יודע כמה חשוב לבחור קבלן אמין, לקבל ערבויות מכר ובטחונות, מלקח דיירים ועוד, ויודע איזה אחוז גדול של פרויקטים כאלו הסתבכו וכמה הדיירים באותם בניינים סבלו וסובלים. כאן ככל הנראה כל רשת ההגנה לא תהיה קיימת.
לבסוף, מי ישא במס של העסקה. אם התושבים רוכשים בעלות ומוכרים זכויות אז יש מס שזה עוד סכום לא מבוטל של מאות אלפי ש"ח.
הממשלה לא יכולה לאפשר לכל ברון קרקעות לעשות כרצונו: בלי להגן על התושבים. צריך פתרון חקיקתי הוגן כפי שקיים בחו״ל וכפי שהוצע בחוק חכירה הוגנת. שיווצר פתרון אחיד לכל השכונות בירושלים ובערים אחרות מחוצה לה".
אבי בלדי, בעל דירה במתחם אמר היום: " המדינה הפקירה אותנו לספסרי קרקעות אבל למעשה מדובר בבעיה גדולה יותר, כי לכנסיה יש אדמות בכל רחבי הארץ וכל אחד יכול לגלות שמכרו לו את הבית תמורת נזיד עדשים".
בא לנו גם: המדריך הנחשב בעולם הפיצות דירג את LA PIEDRA הירושלמית כאחת מ-50 הטובות בעולם