חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גדוד המילואים של רופאי הדסה מציין בעזה את יום הרופא

גדוד המילואים של רופאי הדסה מציינים את יום הרופא

גדוד המילואים של רופאי הדסה מציינים את יום הרופא 2024 בשטח הלחימה.

המערך הרפואי הבכיר של גדוד המילואים מחטיבת הנח"ל הצפונית מורכב ברובו מצוותי המרכז הרפואי הדסה.

שני הרופאים והפרמדיק עובדים יחד בהדסה הר הצופים ומשרתים כעת במילואים באותו הגדוד. עם תחילת המלחמה, הוקפצו השלושה אל גבול הצפון שם הם מטפלים בחיילים, מאמנים את החובשים ובעיקר מחזקים אחד את השני: "טוב לדעת שחברים טובים שלך מהעבודה בבית החולים נמצאים איתך בתקופה מורכבת וקשה כשאתה רחוק מהבית", מספר ד"ר יהונתן ברבי.

גדוד המילואים בחטיבת אלון, חטיבת הנח״ל הצפונית המורכבת מיוצאי חטיבת הנח״ל, אשר גויס בתחילת המלחמה לפעילות בצפון, מתהדר בצמרת רפואית בכירה שרובה מהדסה, כאשר שלושה מתוך ארבעת אנשי הצוות הרפואי הבכיר, נמנים על צוותי הדסה הר הצופים: ד"ר יהונתן ברבי, רדיולוג אבחנתי, ד"ר שמואל אלחנן זשוראוועל, מומחה ברפואה פנימית ומתמחה בגריאטריה ומרדכי בן הרוש, פרמדיק ממחלקת הרנטגן.

השלושה נפגשים מדיי יום במסדרונות בית החולים וכעת – גם בשטח, בשירות המילואים. "ההיכרות שלנו היא מהעבודה המשותפת בבית החולים לאורך הרבה מאוד שנים וכשהגענו לגדוד כמשרתי מילואים לפני שמונה שנים, שמחנו מאוד לראות פנים מוכרות וחברים לעבודה היומיומית מבית החולים", מספר ד"ר ברבי.

גדוד המילואים של רופאי הדסה מציינים את יום הרופא
רופאי גדוד המילואים של הדסה. צילום: דוברות הדסה

בשבת השחורה בה פרצה המלחמה, שלושתם הוקפצו למילואים והם הגיעו ביחד אל גבול הצפון: "עם ההקפצה, ישר התקשרתי ליהונתן ומרדכי, היה ברור שזה חבילה אחת.

בהתחלה לא הבנו את גודל האירוע אבל ישר התארגנו והתחלנו לנסוע כשתוך כדי נסיעה ארוכה ברכב אנחנו שומעים עדכונים ברדיו, התמונה הקשה הולכת ומתבהרת ואנחנו מבינים את גודל האסון", מספר ד"ר שמואל אלחנן.

מאותה השבת, שלושתם נמצאים בשטח כשהם שומרים על המוכנות הרפואית של הגדוד. "אנחנו משרתים כצוות המערך הרפואי הבכיר בגדוד וכחלק מתפקידנו, אנחנו משמרים ומשפרים את המוכנות הרפואית של הגדוד בשגרה וכמובן עכשיו בזמן המלחמה", מספר מרדכי.

המערך הרפואי של הגדוד משמר את כשירותם של החובשים ומטפל באירועים חריגים המלווים בפציעות לאורך השבועות האחרונים.

ד"ר שמואל אלחנן מספר על אחד מהם: "עברנו אירוע משמעותי כשחייל פה נפצע באורח קשה מרסיס בגרון. הגשנו לו טיפול מיידי ביחד והוא יצא מכלל סכנה והמשיך טיפול בבית החולים. כל אחד מאיתנו ידע את תפקידו, עבדנו כצוות בשיתוף פעולה מלא ואין ספק שההיכרות העמוקה בנינו תורמת לכך".

ד"ר ברבי מוסיף כי "שגרת המלחמה" הארוכה והשהייה הממושכת בשטח מובילה לטיפולים רפואיים נוספים: "בגלל שהמלחמה מתארכת ואנחנו לא נמצאים בגדוד רק יום או יומיים, מעבר לטיפולים רפואיים באירועים חריגים אנחנו גם נותנים מענה רפואי לחיילים ברפואת שגרה, וזה באמת כולל מגוון רחב של מקרים והגשת עזרה, ששומרת על כולם כשירים ומוכנים לכל מצב ולכל תרחיש".

שני הרופאים והפרמדיק, שנמצאים בגבול הצפון כבר שלושה חודשים, תומכים אחד בשני ופועלים ביחד. לדבריהם, הרקע המשותף מאותו "בית גידול" הוא חלק מהיכולת לפעול לאורך זמן ממושך למען הגדוד כולו.

"העובדה שאנחנו מכירים מהעבודה בהדסה משפרת את היכולת שלנו לתפקד גם בתנאי שטח. אנחנו מתייעצים אחד עם השני, מאמנים אחד את השני ועושים הכל כדי שהמענה הרפואי של הגדוד יהיה הטוב ביותר. זה רווח לכולם בעצם, ובעיקר לחיילים שזקוקים למענה שלנו".

השלושה מתגאים לספר כי כאשר נזקקו לציוד נוסף עבור המשימות הרפואיות בשטח, הייתה זו הנהלת הדסה אשר נרתמה לבקשתם ותרמה ציוד רפואי ותרופות למען הרופאים והלוחמים בשטח.

"פנינו אל הנהלת בית החולים עם רשימת ציוד שהיה חסר לנו בשטח. קיבלנו מענה מידי לכל מה שאנחנו צריכים וזה עשה לנו טוב לדעת שבית החולים עומד מאחורינו ונותן לנו גיבוי מלא גם בזמן המלחמה. כולם פה למען כולם".

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן