חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

אליפות: צלי בקר לשבת

אם עדיין לא יצא לכם לבקר במסעדת שלומי חי ביוסי בן יועזר 13,אחרי המתכון הבא אין לנו בכלל ספק שתרוצו לטעום 

 

מסעדת שלומי חי

 

השבת בפתח ואיתה כאב הראש הקבוע, מה להכין לשבת. אז למי שלא כל כך מתחבר למאכלי שבועות ומעדיף להשקיע בתבשיל עסיסי וטעים, קבלו את המתכון לצלי בקר ממסעדת שלומי חי. מוכנים?

המתכון ואופן ההכנה:

צורבים כתף מס 5 על מחבת.

סוגרים אותו מכל הכיוונים ומכניסים לסיר עם מים.

לסיר מוסיפים שורשים של סלרי,פטריות בצל וגזר
מרגע הרתיחה מבשלים במשך שעתיים.

לאחר מכן מסננים את הכתף מקררים אותה במקרר כגוש שלם ואת הציר שנותר מסננים ושומרים לרוטב.

במחבת גדולה משחימים 2 בצלים גדולים פרוסים והמון פטריות עד להזהבה.

ברגע שהבצל והפטריות מוזהבים מוסיפים סילאן בנדיבות מגביהים את הלהבה למקסימום חום ומוסיפים שליש בקבוק יין אדום (רצוי קברנה) ברגע שהאלכוהול של היין מתאדה כמעט כולו מוסיפים את ציר הבקר ששמרנו מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומסמיכים את הרוטב עם מעט קורנפלור ומים בנפרד.

לאחר שהרוטב מוכן פורסים את הכתף לפרוסות של 1 ס"מ ומוסיפים לרוטב למשך שעה וחצי ויש תבשיל מושלםםם!

שבת שלום!

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן