חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מהגבורה במלחמת ששת הימים להתחדשות עירונית: סיפור בית משפחת כתר

פרויקט שימור ייחודי בירושלים ישלב סיפור גבורה משפחתי עם התחדשות עירונית

חברת הנדל"ן 'מידר' יוצאת לדרך עם פרויקט ייחודי לשימור בית משפחת כתר ברחוב מקור חיים בירושלים ולהקמת בניין מגורים חדש לצידו. בטקס הנחת אבן הפינה לפרויקט נשא דברים שר הבינוי והשיכון, הרב יצחק גולדקנופף, לצד בני משפחת כתר ומכובדים נוספים.

בית משפחת כתר נבנה בשנת 1929 על ידי מיכאל וחיה כתר, שעלו לארץ מאוקראינה, כביטוי לחזון הציוני והגשמת חלומם להקים בית יהודי בארץ ישראל. הבית, שהיה האחרון בקו הגבול עם ירדן, הפך למוקד של גבורה והתנגדות. במהלך מלחמת ששת הימים שימש כתחנת הנוטרים הראשונה בשכונה, ובחצרו הוסתרו סליקים של ארגון "ההגנה".

גם כאשר מרבית תושבי שכונת מקור חיים בירושלים פונו מבתיהם, משפחת כתר סירבה לפינוי, הגנה בחירוף נפש על הבית ועל הגבול, והפכה לסמל של עמידה איתנה וגבורה. הבית, שנותר פגוע ומחורר מפגיעות כדורים ופגזים, שוקם על ידי בנם הצעיר של בני הזוג כתר, דודיק, שהקים בו את משפחתו. דודיק נאבק בכוונה להפוך את השכונה לאזור תעשייה, ופעל כדי שתמשיך להתפתח כשכונת מגורים, ושמורשתה ותולדותיה ייזכרו לדורות הבאים.

מהגבורה לשימור: איך משפחת כתר הפכה לסמל התחדשות עירונית

בימים אלה חברת הנדל"ן 'מידר', בשיתוף פעולה עם משפחת כתר, יוצאת לדרך עם פרויקט ייחודי לשימור הבית ובניית בניין מגורים חדש לצידו, בן 8 קומות שיכלול 22 יחידות דיור. הפרויקט, שתוכנן על ידי האדריכל בועז ביטמן (בן צור אדריכלים) וישווק על ידי חברת פלטינום, ישלב את שימור המבנה ההיסטורי עם בניית בניין מודרני, תוך שמירה על האותנטיות של המבנה המקורי.

ביום רביעי, ה-3 ביולי, התקיים טקס הנחת אבן הפינה לפרויקט בית הכתר, במעמד שר הבינוי והשיכון, הרב יצחק גולדקנופף, בני משפחת כתר ומכובדים נוספים.

שר הבינוי והשיכון, הרב יצחק גולדקנופף, בירך על הפרויקט ואמר: "משפחת כתר היא סמל לציונות ולחלוציות. משפחה שעזבה את אדמות אוקראינה כדי להגשים את חלומה לנטוע את היסודות בארץ ישראל, והייתה נכונה להקריב כדי להגן על ביתה וארצה. אומרים בירושלים שאנחנו צריכים להעלות את ירושלים על ראש שמחתנו, ובימים הקשים האלו, אנו לא שוכחים להעלות את הקריאה לשחרור החטופים, תפילה לפצועים, וחיזוק ידי המשפחות השכולות, למען האנשים שלנו שעומדים בחזית ומסרו את נפשם למען ארץ ישראל ולמען קדושת הארץ. אני שולח את ברכתי אליכם, שתחזקנה ידיכם, ותצליחו בהרמוניה, ביחד ובאחדות, בעין יפה וטובה, להתחיל את הבנייה ולסיימה, ויחד עם זה לראות בבניינה וביופיה של ירושלים עיר הקודש."

זאב גרינברג, סמנכ"ל חברת מידר, הוסיף: "הפרויקט הזה הוא סיפור המשך לסיפור הגבורה של משפחת כתר. דווקא בימים הקשים האלה, בהם אנו שוב עדים לגבורה ולעמידה איתנה של אזרחי ישראל, סיפורו של בית כתר מהווה השראה ומזכיר לנו את החוסן והנחישות של עמנו. אנו גאים לקחת חלק בשימור המורשת המפוארת של הבית הזה, ובהפיכתו לחלק מהעתיד של ירושלים. אנו מאמינים כי הפרויקט יהווה דוגמה ומופת לשילוב בין שימור היסטורי לפיתוח עירוני מודרני."

מיקי כתר, נצר למשפחת כתר ובנו של דוד כתר, סיכם: "כמעט מאה שנה חלפו מאז שמשפחתי הגשימה את חלומה והקימה את ביתה בירושלים. אבא שלי, דוד כתר, נלחם על השכונה הזו ועל מורשתה, ובזכותו אנו עומדים כאן היום. כעת, כשאנו עומדים בפתחו של פרק חדש, אנו ממשיכים את דרכה של משפחת כתר, ויחד – חילונים וחרדים – אנו יוצרים כאן עתיד חדש לשכונה ולעיר. אני מאחל לנו בהצלחה, ולבניין הארץ בהצלחה."

קרדיט פיי רפפורט 3 (Large).jpg

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן