חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הוצאת היתר בנייה בעיר ירושלים

קרדיט תמונה PEXELS

ירושלים היא העיר הגדולה ביותר בארץ גם מבחינת השטח וגם מבחינת גודל האוכלוסייה. קצב הגידול של האוכלוסייה בכל רחבי עיר הבירה של ישראל גבוה במיוחד, ולכן בכל נקודת זמן מתבצעות בה שלל עבודות בנייה מסוגים שונים. על-פי חוק כל עבודת בנייה שכוללת שינוי חיצוני של מבנה וגם כל עבודת בנייה פנימית שכוללת שינויים קונסטרוקטיביים מחייבות קבלת היתר – וכאן בעמוד תמצאו מידע מקיף לגבי הליך הוצאת היתר הבנייה בירושלים.

קבלת מידע רלוונטי

השלב הראשון בדרך לקבלת ההיתר ההכרחי הוא פנייה לעיריית ירושלים על-מנת לקבל מידע מוקדם רלוונטי: הוראות תוכנית בניין עיר (תב"ע) עבור הקרקע הרלוונטית, השטחים המותרים לבנייה, השטחים העיקריים, שטחי השירות, מספר קומות, הפקעות אם יש כאלה ועוד. כל המידע הזה נחוץ לטובת עריכת בקשה מסודרת לקבלת היתר בנייה.

הכנת בקשה מסודרת

השלב השני הוא הכנת בקשה מסודרת בהתאם לנהלים המפורטים בחוק התכנון והבנייה, כאמור על בסיס המידע שהתקבל בשלב הקודם. לבקשה מצורפים מסמכים רבים ובהם מטרת העבודות, הוכחות בעלות על הקרקע או הנכס, תשריט ועוד. על הבקשה חייב להיות חתום מהנדס מבנים, הנדסאי בניין או אדריכל. עיריית ירושלים מחייבת הגשת בקשות להיתרי בנייה באופן מקוון, דרך המערכת של העירייה.

התנגדויות לבקשה

עיריית ירושלים מפרסמת כל בקשה להיתר בנייה כנדרש בחוק (ובמימון מגישי הבקשה). הפרסום מאפשר לכל מי שחושש כי ייפגע מהוצאת היתר הבנייה להגיש התנגדות. ועדות משנה של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה דנות בהתנגדויות, וכדאי לקחת בחשבון מראש את הצורך להיערך לקראת מצב כזה.

עוד כדאי לדעת שעוד לפני הדיון בוועדה המקומית לתכנון ובנייה ירושלים תתבקשו לשלם סכום כסף מסוים, בהתאם להיתר הספציפי הדרוש (20% מאגרת הבנייה).

כמה זמן נמשך תהליך הוצאת היתר בנייה בירושלים?

היקפי הבנייה העצומים בכל רחבי העיר יוצרים עומס לא מבוטל על הגופים שבוחנים את הבקשות להיתרי בנייה. לכן, התהליך עשוי להימשך מספר חודשים ואפילו שנה. חשוב להגיש את הבקשה באופן מדויק ועם כל המסמכים הדרושים, כדי לא ליצור עיכובים לא הכרחיים. כמו כן הבקשה צריכה לעמוד בתנאי התב"ע. לעיתים יידרשו שינויים מסוימים בתוכנית על-מנת לקבל את ההיתר – למשל שימוש בחומרי גלם ספציפיים בגלל הרצון לשמר את האופי הייחודי של ירושלים, צמצום היקף הבנייה ועוד.

תוקף היתרי בנייה בירושלים

היתר בנייה בירושלים ניתן לפרק זמן של 3 שנים. כלומר, יש לסיים את הבנייה בתקופה זו. במידת הצורך ניתן להאריך תוקף היתר בנייה לבית פרטי , בנייני מגורים או כל סוג מבנה אחר, על בסיס הגשת בקשה מנומקת שמפרטת את הנסיבות שהובילו לאי השלמת העבודות בזמן. בדרך כלל ההארכה תהיה ל-3 שנים נוספות, ולאחר מכן תיתכן עוד הארכה לפרק זמן דומה, אבל לא מעבר לכך.

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן