למען החטוף גדי מוזס: גינה קהילתית בבצלאל מנציחה מורשת חקלאית וערכים של קיימות
למען החטוף גדי מוזס, אגרונום ומומחה עולמי לגידול תפוחי אדמה, נחנכה גינה קהילתית בבצלאל שתמשיך את גידוליו משדות ניר עוז
השבוע נחנכה הגינה הקהילתית של בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים בסימן החקלאות של קיבוץ ניר עוז והחטופים/ות.
המרחב לפיתוח מקיים בבצלאל בשיתוף תא הסטודנטים/ות למגמה ירוקה – תאכלס, קיימו אירוע שתילת צמחי חורף בגינה שהוקדשה למורשתו של גדי מוזס – חקלאי מהקיבוץ, בן 80, מומחה בגידול תפוחי אדמה עולמי, שנחטף בשבעה באוקטובר מקיבוצו – וכהזדהות עם כלל החטופים/ות ומשפחותיהם. מטרת הגינה היא חיבור וחיזוק בין שני ערכים מרכזיים – קיימות וקהילתיות. גינה זו צפויה לשמש את כלל קהילת האקדמיה ותכלול ירקות חורף, צמחי תבלין ותה.
מורשתו של גדי מוזס – גשר בין עולמות
טקס פתיחת הגינה התקיים בהשתתפות יאיר מוזס, בנו של גדי, שסיפר על פועלו של אביו ועל מורשת החקלאות הענפה של קיבוץ ניר עוז: ״אנחנו מודים על כל פעילות להגברת המודעות לפועלם של אבא שלי, גדי מוזס, ושאר חברי ניר עוז שהפריחו את השממה בנגב המערבי מתוך אמונה בציונות ואהבת הארץ. אבא שלי אגרונום מומחה לקרקע ומים, בוגר הפקולטה לחקלאות. נסע במשך שנים רבות מטעם מדינת ישראל ללמד חקלאות במדינות עולם שלישי מתוך שליחות לשיפור חייהם. אבי חקלאי כבר יותר מ 60 שנה בניר עוז, גידל גידולי שדה רבים. בעשור האחרון הוא הקים את הגינה הקהילתית בניר עוז. הקריאה לחזרתו ושאר 99 החטופים שנמקים עכשיו בעזה חייבת להשמיע ולהדהד בקולי קולות בארץ ובעולם. תודה לכם על הפעילות המופלאה פה בבצלאל, ובמיוחד תודות לאלעד פרסוב על היוזמה והובלת הפעילות.״
חיבור בין קיימות לקהילתיות
ד״ר אלעד פרסוב, ראש המרחב לפיתוח מקיים בבצלאל: "גדי מוזס, שנחטף לרצועת עזה בשבת, 7 באוקטובר, 2023, הוא אגרונום מוערך שזכה להכרה בינלאומית, בעיקר בזכות מומחיותו בגידול תפוחי אדמה. שיטותיו החדשניות ממשיכות להיות מיושמות ברחבי העולם. עם קבלת ההכרזה על בצלאל כקמפוס ירוק, וכחלק מחזון האקדמיה לטפח שותפויות קהילתיות תוך התמקדות בקיימות סביבתית, אנו גאים לחנוך את הגינה הקהילתית של בצלאל לאות הזדהות עם גדי, קהילת ניר עוז, ועם כלל החטופים ומשפחותיהם. גינה זו כוללת ערוגות תפוחי אדמה אשר מקורם משדות ניר עוז, אותם גדי טיפח עד ה-7.10. גדי גם טיפח את הגינה הקהילתית של ניר עוז כמוקד של חברות ועשייה משותפת, וכך, גם הצמחים בגינה הקהילתית של בצלאל ישמשו את כלל קהילת בצלאל – סטודנטים, סגל ואנשי מנהלה, לאספקת מזון וכתשתית ללכידות חברתית.
דרך עבודת האדמה, אנחנו רוצים לחזק גם את הקהילתיות בתוך בצלאל, אבל גם לאפשר חיבור עמוק יותר גם לערכי הקיבוץ ולגדי שאנו מייחלים לחזרתו במהרה״.
הזדהות חוצה גבולות
היוזמה להקמת הגינה הקהילתית בבצלאל מדגישה את הקשר בין האקדמיה לקהילה ואת חשיבות הזדהות הציבור הרחב עם החטופים ומשפחותיהם. מעבר להנצחת מורשתו של גדי מוזס, הגינה מסמלת את השאיפה ליצירת חברה מאוחדת, שבה קיימות ושיתוף פעולה קהילתי מהווים בסיס לחיים משותפים.