חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עיריית ירושלים למען המילואימניקים: סיוע ותמיכה למשפחות המגויסים

סדנאות חזרה לעבודה, מענה רגשי וטיפול זוגי: עיריית ירושלים למען המילואימניקים

עיריית ירושלים ממשיכה לחזק את הקשר עם משפחות המילואימניקים והמשרתים עצמם, תוך השקעת מיליוני שקלים בהטבות וסיוע במגוון תחומים, במטרה להקל על חייהם בזמן המלחמה ואחריה.

האתגרים של משפחות המילואים

משפחות המילואים מתמודדות עם שורת אתגרים שהביאה איתה המלחמה: חודשים ארוכים של מילואים, בהם רק הורה אחד מטפל בילדים (לרוב האם), דאגה ממושכת, חרדות, תשישות, קושי נפשי של הילדים, קשיים כלכליים ועוד. בשעה שמרבית האוכלוסייה חזרה לשגרת חיים, נותרו משפחות המילואים במצב חירום מתמשך.

מערך התמיכה של העירייה

במטרה להקל ככל הניתן על המשרתים ועל משפחותיהם שנשארו בעורף ולהפחית את העומס שנוצר, עיריית ירושלים הקימה מערך תמיכה, שכולל תקשורת רציפה עם המשפחות באמצעות קבוצות 'ווטסאפ' שכונתיות, יצירת קשר באמצעות טלפון אישי לכל משפחה והענקת סיוע בהתאם לצרכי המשפחה. 7 פרויקטוריות גויסו לצורך עבודה על מערך של סיוע פרטני למשפחות המגויסים והן עובדות ב-16 שכונות בעיר, בשיתוף עם רכזות 'שכונה צעירה'.

סיוע קהילתי ופעילויות התנדבות

באמצעות 'תשתיות קהילתיות' בניהול רכזות ייעודיות למשפחות מגויסים, ניתן סיוע פרטני ומהיר למשפחות באמצעות ארגון הקהילה, שידוך עם יוזמות של חברה אזרחית, הכוונת תרומות, ארגון מתנדבים ממכינות קדם צבאיות, מדרשות ועוד. כך למשל, ניתן סיוע מצד המתנדבים בעבודות הבית, בייביסיטר לילדים, עזרה בשיעורי בית, הוצאת הכלב, הכנת ארוחות ערב או ארוחות לשבת, עזרה בלקיחת האוטו לטסט או תיקון ועוד.

הפוגות, סדנאות ופעילויות רגשיות

בעירייה הבינו גם את הלחץ והחרדה שצצו במהלך המלחמה ואת העומס הרב המוטל על בני הבית, ולכן העניקו 'הפוגה' שכללה אירועים ופעילויות למשפחות מילואים בשכונות, (לילדים ולבנות הזוג). בכל שבוע מתקיים לפחות אירוע אחד בכל שכונה, וכן מתפרסם לוח אירועים מפורט. פעמים רבות האירועים כוללים פינוקים, כגון ארוחת ערב קלה, כתחליף להכנת ארוחת ערב לילדים בבית.

גם לפן הרגשי ייחסה העירייה חשיבות רבה, והיא גיבשה סל 'מענה רגשי' לכל קהלי המילואים – נשות מילואים, משוחררים משירות מילואים, לגברים ולנשים או יחד, וכן למילואימניקים צעירים משוחררים. בנוסף, יצא קול קורא למגוון קהילות (קהילות בית ספר, קהילות בוגרים וכו׳) לצורך מתן מענה רגשי. ככל שיש ביקוש לכך מצד הקהילה, העירייה מממנת את מפגשי קבוצות התמיכה. במקביל, מתקיימות גם סדנאות והרצאות חד פעמיות בזום או במסגרת מפגש שכונתי בנושאים שונים, כגון תיווך המצב לילדים, התמודדות עם חרדה וכדומה.

סיוע תעסוקתי ושיקום כלכלי

מאז פרוץ המלחמה, חלק מהמשרתים והמשרתות במילואים עזבו את עבודתם ו/או עברו הסבת מקצוע. העירייה עסקה רבות בסוגיית החזרה למעגל העבודה והעניקה ליווי וסיוע, באמצעות יוזמות רבות, לצד קיום סדנאות רבות לחזרה לשוק העבודה. גם לפן הזוגי ניתן דגש, והתקיימו סדרת מפגשים לנשות מגויסים בחופשת לידה וטיפול זוגי פרטני למשוחררים משירות מילואים ממושך ולבנות זוגם.

לאור הגידול בהורים המתגייסים למילואים, הושקעו משאבים רבים בקיום סדנאות לילדים, הנגשת משאבים פסיכולוגיים חברתיים וחינוכיים, גיבוש באמצעות ספורט ועוד. מינהל החינוך קבע יעדים ברורים והתמקד בחוסן ורווחה נפשיים, בחיזוק הקשרים הקהילתיים ובהבטחת גישה למשאבים טיפוליים חיוניים בזמנים קשים אלו. כך למשל, במסגרת זו התקיימו עשרות סדנאות עבור משפחות המגויסים, שהועברו במינהלים הקהילתיים, ובהן 15 סדנאות שזירת פרחים בהשתתפות כ-300 נשים, שהועברו על ידי עובדים סוציאליים מומחים בתחום החוסן. כמו כן, הועברו סדנאות להגנה עצמית למשפחות המשרתים על ידי מדריכת קרב מגע מקצועית, ימי גיבוש משפחתיים דרך פעילויות ספורט ומתן מענה לסוגיות הוריות שעולות אצל ההורים בתקופה זו ע"י מדריכות הורים ב'מרחבי נשימה'.

הטבות בתרבות ופנאי

מגוון הטבות והנחות שונות בתחומי תרבות ופנאי: כניסות מוזלות לגן החיות ולאקווריום ולמוסדות תרבות נוספים בעיר, כרטיסים בהנחה לפסטיבלים ולמופעים, כגון הפסטיגל בחנוכה, אירוע חורף בגן הבוטני, רביד פלוטניק בתיאטרון ירושלים ועוד. בנוסף, ניתנו 450 כניסות בהנחה לפעלתונים בקניון מלחה וקניון הדר, 1500 שוברים של 50 שקלים למימוש בבתי עסק דרך 'ירושלמי', ובקרוב ייערכו 12 אירועי הדלקת נרות בחנוכה למשפחות המגויסים בשכונות.

סיוע לעסקים של מילואימניקים

בגזרת בעלי העסקים הירושלמים, ששירתו ועדיין משרתים במילואים, גיבשה העירייה 'סל סיוע למילואימניקים', שכלל הטבה בעלות של 600 שקלים לטובת קידום העסק באתרי האינטרנט 'איזי' ו'מדרג' וצילומי תדמית וסרטונים לעסק, שפורסמו באתר 'מדרג' וברשתות החברתיות. בשבוע הבא יוענק הסל, כאשר הפעם גם נשות המשרתים העוסקות לפרנסתן באופן עצמאי, יוכלו לקדם את עסקיהן. העירייה גם פעלה לקיצור התהליכים הבירוקרטיים למשרתים במילואים, שתכננו ומתכננים לפתוח עסק. גם בהיבט שילוט העסקים ניתן סיוע בהחלפתם באופן מהיר, ולעסקי המזון בעיר שבעליהם שירתו במילואים, הוענק ייעוץ מזון מטעם חברה חיצונית ללא עלות.

בתחום הדיור, בשנה שעברה העירייה העניקה הנחה בגובה של 5 אחוזים בתשלום הארנונה. החודש, העירייה הגדילה את סל הסיוע בנושא תשלומי הארנונה, והייתה הראשונה לאמץ את האפשרות להעניק הנחה בארנונה למילואימניקים ששירתו במהלך המלחמה, גם אם מבחן השכר היה גבוה בשל תגמולי מילואים.

מלגות לסטודנטים במילואים

לסטודנטים המשרתים במילואים תוענק מלגה מטעם העירייה, שתכלול מסלול ייחודי למילואימניקים. המלגה תוענק בכפוף לביצוע לפחות 10 שבועות של מילואים, 70 שעות התנדבות, הצגת טופס על מגורים בירושלים בשנת תשפ"ה ואישור לימודים עדכני לשנה זו בלבד. המסלול תקף גם עבור סטודנטים שלא למדו בתיכון ירושלמי.

דברי ראש העיר וסגנו

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "מאז ה-7 באוקטובר, עיריית ירושלים ועובדיה עושים ככל יכולתם למען המילואימניקים ובני משפחותיהם. ההטבות, הסדנאות, הפעילויות וכל שאר היוזמות הינן הכרת התודה העצומה שלנו כלפי אלה ששירתו ועודם משרתים כבר תקופה ארוכה רחוק מהבית, למען ביטחון המדינה ואזרחיה. הבירה ירושלים מצדיעה לכם על ההקרבה, הנחישות, האומץ והערכים – תודה לכם מקרב לב."

סגן ראש העיר ומחזיק תיק הצעירים, אדיר שוורץ (התעוררות), מיוזמי הקמפיין, מסר: "ההשקעה במילואימניקים ומילואימניקיות, ובאנשי ונשות הקבע, היא המעט שאנחנו כעיר וכעירייה יכולים לעשות בעבור מי שנותנים הכל למעננו. העירייה מעניקה קשת רחבה של מענים, מסיוע רגשי, דרך הטבות בתרבות ופנאי וכלה בסיוע לעסקים שהושפעו מהעדרות ממושכת, בין היתר. כעת ניתן לראות את כל המענים במקום אחד. נמשיך לפעול למען הציבור המשרת בירושלים."

צילום: עיריית ירושלים
צילום: עיריית ירושלים
צילום: עיריית ירושלים
צילום: עיריית ירושלים

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן