דילוג לתוכן
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מה עדיף – גירושין בהסכמה או הליך משפטי? יתרונות וחסרונות

קרדיט תמונה FREEPIK

בעת הליך הגירושין, טרם הגעת שלב הסכם חלוקת הרכוש, ישנן שתי אפשרויות – גירושין בהסכמה או בהליך משפטי. זאת בעוד כי רבים הם האנשים שלא מבינים מדוע כדאי להעדיף דרך אחת על פני השנייה שכן, הדבר תלוי במספר גורמים שונים. על כן, במטרה לעשות לכם קצת סדר בנושא, ריכזנו עבורכם למאמר הבא את כל המידע שיאפשר לכם להבין מה עדיף לכם, לצד היתרונות והחסרונות הבולטים ביותר בכל דרך.

הליך משפטי – תיק גירושין חד צדדי

תחילה, ראוי לציין כי טקס הגירושין ומתן הגט יכולים להתקיים על פי הדין הדתי בלבד, מה שמתרחש בתוך בית הדין הרבני. יחד עם האמור, חשוב לזכור כי שאר התחומים המקיפים את הליך הגירושין כדוגמת תשלום מזונות, חלוקת רכוש, משמורת הילדים וכיוצא בכך, לבית המשפט לענייני משפחה ישנה הסמכות המקבילה לבית הדין הרבני. כך למעשה, נולד מוצג אשר נקרא מרוץ הסמכויות, מהסיבה הפשוטה שהמוסד הראשון שאליו תתקבל הבקשה יהיה המוסד שידון בבקשה, בעוד כי לכל צד יש אינטרס למהר על מנת להגיש את התביעה למוסד המועדף שכן, מדובר על החיסרון העיקרי שבדבר. אי לכך, טרם הגשת תביעת הגירושין בנושאים הללו מומלץ להסתייע בשירותיו של עורך דין גירושין בירושלים או בכל אזור אחר בארץ שכן, חוות דעת של מומחה בנושא יכולה לסייע לכם בהבנת היתרונות והחסרונות בכל תרחיש.

הליך גירושין בהסכמה

לא כל הליך גירושין חייב להתנהל בחוסר הסכמה, בעוד כי ישנן לא מעט אפשרויות מצוינות אחרות לנהל את הליך הגירושין בדרכי נועם, תוך כדי שיתוף פעולה בין שתי הצדדים. למעשה, מחזיקים בני הזוג ביכולת לערוך ביניהם הסכם גירושין משותף, הסכם בו יקבע הזוג את התנאים השונים בהם הם מעוניינים לפרק את הנישואין על מנת להחליט יחדיו בכל הסובב סביב ההשלכות הנובעות מפירוק התא המשפחתי. כמו כן, חשוב לציין כי להסכם תוקף משפטי, בעוד כי הוא נערך בנוכחותו של עורך דין וכן גם באמצעותו. במסגרת ההסכם יש להתייחס לכלל הסוגיות בהליך הגירושין, ביניהם חלוקת הרכוש, משמורת הילדים, סידור הגט ועוד.

בהשוואה לתיק גירושין חד צדדי, לא ניתן להתעלם מן העובדה כי להסכם גירושין משותף יש יתרון עצום ביעילות וכן גם ביכולת שלו לחסוך זמן ותסכול שלא יצטרכו להיות מנותבים לדיונים בבתי המשפט. יתרון נוסף וחשוב לא פחות יבוא לידי ביטוי באווירת התא המשפחתי שלאחר הגירושין שכן, מיותר לציין מדוע גירושין בהסכמה הופכים את "שלב ב" לפשוט יותר עבור שתי הצדדים, על אחת כמה וכמה כאשר ישנם ילדים בתמונה.

את הסכם הגירושין המשותף יש להגיש לבית המשפט לענייני משפחה או לחילופין לבית הדין הרבני במטרה שיהיה לו תוקף משפטים. כמו כן, חשוב לציין כי בהיעדר הסכמה בין בני הזוג בעניין הליך הגירושין, הרי שהם יכולים להגיש תביעת גט בלבד, ועליהם להגיש בקשה ליישוב הסכסוך.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?