דילוג לתוכן
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

"אנרכיה ברחובות": תושבי השכונה מתקוממים נגד ההפגנות הבלתי פוסקות

"חצרות הבתים הפכו לשירותים שלהם": תושבי רחביה זועמים על הפגנות יומיות שמשתקות את השכונה

"החוק לצידנו, אבל אף אחד לא אוכף אותו"

תושבי רחביה מתמודדים עם הפגנות כבר חמש שנים, אך לטענתם, מה שקורה בשבוע וחצי האחרון חצה את כל הגבולות. "זה הפך לשגרה יומית – משמונה וחצי בבוקר ועד תשע וחצי בערב, בלי הפסקה. כל הרחוב חסום, הרעש בלתי נסבל, והחיים שלנו הפכו לסיוט.

מדובר במעט מאוד מפגינים, אבל הם חוסמים לחלוטין את הכבישים, גם לתחבורה ציבורית וגם לרכבים פרטיים", מספרת דנה, אם לתינוקת קטנה, שחיה במרכז רחביה.

"מעבר לכך, יש אווירה של אנרכיה. החצרות שלנו הפכו לשירותים שלהם, הם מדביקים מדבקות שמלכלכות את כל המרחב, והם משתמשים במגפונים ומשרוקיות שעות על גבי שעות. הם עושים תורנויות.  אנשים מפחדים לדבר – הם פשוט מפחידים. המשטרה לא מתערבת, למרות שהחוק לצידנו", היא מוסיפה.

"פתחנו קבוצות מחאה, ונפגין מול בית ראש העיר"

בעקבות המצב, תושבי השכונה החליטו שלא לשתוק יותר – והחלו להתארגן למחאה משלהם, בדרישה להחזיר את השקט לשכונה.

הם הקימו קבוצה בשם "ירושלמים נגד ההפגנות", שכבר צברה תאוצה. "אתמול פתחנו את הקבוצה הראשונה, והיא התמלאה מיד. עכשיו גם הקבוצה השנייה מתמלאת במהירות. הירושלמים פשוט נמאס להם", מסבירה דנה.

התושבים מתכננים להגביר את המחאה מול הרשויות: "אנחנו נפגין מול בית ראש העיר משה ליאון, שיתחיל לדאוג לתושבים שלו ולא רק למפגינים שמגיעים מתל אביב ויוצרים פה נזק. נפגין גם מול מנכ"ל העירייה, שאישר באופן אישי את הקמת מאהל המחאה בגן העצמאות, ובכך נתן לכך גיבוי. אנחנו גם נפעל שהמשטרה תתחיל לאכוף את החוק ולשמור על הזכויות שלנו", היא מדגישה.

"יש כאן תינוקות וקשישים שסובלים יום אחרי יום"

למרות ההתארגנות של התושבים, דנה טוענת שהרשויות עדיין לא מתייחסות למצוקה שלהם. "בשם חופש הביטוי רומסים את הזכות לחיים. יש כאן קשישים שמרותקים למיטה והם סובלים מרעש בלתי פוסק.

5 טעויות שמונעות מכם לחסוך כסף – וכנראה שאתם עושים אותן – כיף

יש תינוקות שנולדו לא מזמן וגדלים לתוך כאוס של זמבורות, תופים, ומגפונים שנמשכים עד תשע וחצי בלילה. זה פשוט לא סביר. זו התעללות", היא אומרת בכעס.

לדבריה, גם ילדי השכונה נפגעים מהמצב: "אין אוטובוסים, ילדים נאלצים ללכת קילומטרים ברגל כדי להגיע הביתה. שמעתי עשרות סיפורים על ילדים שהיו צריכים לחכות שעות בדרכים כי פשוט לא הייתה להם תחבורה ציבורית להגיע הביתה. וכל זה בגלל קומץ מפגינים – גג 20 איש , שמשתקים את כל האזור".

"שיעבירו את ההפגנות למקום מוסדר, כמו שהיה בעבר"

לתושבי השכונה יש פתרון ברור למצב: "בעבר, בג"ץ כבר פסק שהפגנות צריכות להתקיים ב'גן הוורדים', קריית הלאום, גבעת רם – מקומות שהם ליד הכנסת והממשלה. למה להפגין מתחת לבתים של אנשים חפים מפשע? זה פשוט לא הגיוני", אומרת דנה.

כחלק מהמאבק, התושבים מתכוונים לדרוש מעיריית ירושלים לחוקק חוק עזר עירוני שיקבע אזורים מוסדרים למחאות. "חופש הביטוי לא גובר על הזכות לחיים, להתפרנס, ולחיות בשקט. אנחנו לא נגד מחאות, אבל צריך לקבוע גבולות ברורים", היא מסכמת.

תקציב 2025 אושר: מיליארדים לביטחון ולמילואימניקים

ההפגנות הפכו את חייהם לבלתי נסבלים
צילום: באדיבות המרואיינת
כבר 5 שנים שהם סובלים
צילום מהשבוע האחרון: באדיבות המרואיינת
כמויות אדירות של מדבקות שמטנפות את כל המרחב
צילום: באדיבות המרואיינת
מעט מאוד אנשים שפשוט מחרבים לכל תושבי העיר – את שגרת החיים
צילום: באדיבות המרואיינת

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?