חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות בקר ברוטב עגבניות – תנסו בבית

חופשת הקיץ כבר בעיצומה. תשעה ימים כבר מאחורינו ולמעלה מחודש וחצי עוד לפנינו.

האתגר של הכנת ארוחות הצהריים הופך מורכב יותר.

בדיוק עבור כך נציע לכם כאן במשך השבועות הבאים מתכונים קלים להכנה, בריאים ומהירים לארוחות צהריים.

אחת המנות האהובות במיוחד על ילדים ובני נוער -קציצות בקר ברוטב עגבניות.

קציצות בקר ברוטב עגבניות

מצרכים:

– 1 ק"ג בשר אירופי טרי טחון (1/2 צלעות, ½ צוואר)
– 3 בצלים גדולים סגולים
– 2 גזרים
– 2 תפוחי אדמה (מזן איזדורה)
– 3 ביצים
– 200 גרם פירורי לחם
– 50 גרם כמון
– 30 גרם פלפל שחון טחון
– 100 גרם סוכר
– 1 מארז רסק עגבניות
– 1 צרור בזיליקום טרי
– 2 ליטר מים
– 100 מ"ל שמן.

אופן ההכנה:

1. שמים את הבשר הטחון בקערה, מקלפים ומגרדים את הגזר והבצל ותפוח האדמה וסוחטים מהם את הנוזלים ומכניסים לקערה של הבשר.

2. מוסיפים את התבלינים הביצים ופירורי הלחם ומערבבים לעיסה אחידה. מכדררים לקציצות בינוניות, מניחים בתבנית ומכניסים למקרר עד להקרשות (לפחות 4 שעות).

3. להכנת הרוטב – מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את רסק העגבניות עד להיווצרות משקע בתחתית הסיר, מערבבים טוב ומוסיפים את הסוכר לשבירת החמיצות, כשהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים זר של בזיליקום שעטוף בגומיה ומניחים בצד הסיר, נותנים לרוטב לבעבע ומנמיכים את האש.

5. מוציאים את כדורי הבשר מהמקרר, מסדרים בסיר נפרד ויוצקים מעל את הרוטב. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה למשך מספר דקות נוספות.
בתיאבון!

קרדיט מתכון ותמונה: באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן