נעצר מתקין הרהיטים מכפר עקב, יתייחסו למעשה כטרור מיני? אילוסטרציה באמצעות גרוק
נעצר מתקין הרהיטים מכפר עקב, יתייחסו למעשה כטרור מיני? אילוסטרציה באמצעות גרוק

צעיר בן 34 ביצע התקנת רהיטים בבית משפחה יהודית ופגע בביתם בת ה 6

שתפו את הכתבה:

 

תושב כפר עקב בן 34 נעצר בסוף השבוע בחשד שביצע מעשים מגונים קשים בילדה בת שש, בזמן שהגיע להתקין רהיטים בביתה. בחקירתו הדהים את החוקרים כשאמר: "אני אוהב ילדות קטנות". בארגון 'יהודית' דורשים מהמשטרה לחקור חשד למניע לאומני מאחורי המעשה.

האירוע המזעזע התרחש לפני מספר ימים, כאשר אם ובתה הקטנה שהו בביתן בזמן הגעתם של פועלים מחברת רהיטים. על פי הודעת המשטרה, בשלב מסוים, אחד הפועלים, תושב כפר עקב בן 34, קרא לילדה בת השש למרפסת הבית. שם, על פי החשד, נגע ברגלה, הפשיט את בגדיה התחתונים וביצע בה מעשים מגונים מספר פעמים.

הילדה, שנבהלה מהמעשים, רצה בבהלה לאמה וסיפרה לה על שאירע. האם פעלה בתושייה יוצאת דופן: היא נעלה את הפועלים בתוך הבית והזעיקה מיד את שוטרי תחנת שפט של מחוז ירושלים, שהגיעו במהירות למקום ועצרו את החשוד.

החשוד הועבר לחקירה בתחנת המשטרה, שם טען בפני החוקרים את המשפט המצמרר: "אני אוהב ילדות קטנות". מעצרו הוארך בבית המשפט עד לתאריך 28.7 לצורך המשך פעולות החקירה.

במשרדים הראשיים של ביטוח לאומי שממקומים לא הרחק מהמקום בו בוצעה העבירה עדיין פועלים מסביב לשעון על מנת לבדוק דרכים לסיוע לנפגעים בישראל מתחילת המלחמה וניכר כי כפי שיובא להלן, בקרוב יתבקשו מהממשלה לתת מענה גם לנפגעות טרור מיני כשברקע יצאה הודעה לפיה ביטוח לאומי הפקיד מענק כספי חודשי של דמי אבטלה ל 83000 אזרחים מתחילת המלחמה כפי שפורסם בכיף.

דרישה לחקור מניע לאומני: "זעקתה האילמת של ילדה תמימה"

נעצר מתקין הרהיטים מכפר עקב, ביצע טרור מיני? אילוסטרציה באמצעות גרוק
נעצר מתקין רהיטים מכפר עקב, ביצע טרור מיני? אילוסטרציה באמצעות גרוק

בעקבות המקרה, פנה ארגון 'יהודית' במכתב חריף למפכ"ל המשטרה, למפקד מחוז ירושלים ולמפקד תחנת שפט, בדרישה לבחון את המניע הלאומני האפשרי מאחורי התקיפה.

"מאות מקרים של תקיפות והטרדות מיניות על רקע לאומני מתרחשות מדי שנה במדינת ישראל", נכתב. "פשעי המין שביצעו הערבים בנשים יהודיות במהלך טבח השבעה באוקטובר, לא הותירו עוד מקום לספק בקשר לתופעה חמורה זו. טרור האונס קיבל היבט אכזרי וכואב שטרם נראה כמותו".

מוריה ליטווק, מנכ"לית הארגון, מסרה כי חובה על המשטרה לבחון את המניע הלאומני. "אנו פועלים מתוך דרישת צדק להכרה באירועי טרור הנעשים באמצעות פשעי מין, מתוך שמיעת הזעקה האילמת של ילדה תמימה ורכה, ומתוך הבנה כי קביעת המניע כלאומני תאפשר לה לקבל את זכויותיה כנפגעת פעולות איבה", אמרה ליטווק. "מחובתה של המשטרה לחקור את המניע הלאומני אשר יתכן בוודאי כי הוביל את הפוגע למעשה חמור זה, וכן בכל פגיעה של בן לאום אחד בבת לאום אחר".

 


שתפו את הכתבה:
דילוג לתוכן