חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שיתוף פעולה בין קצבית ברכת שמואל והשף קובי סבג

השף קובי סבג הגיע לקצביית ברכת שמואל בשביל לבחור נתח לשולחן החג ומשם נוצר המתכון הבא.

אסאדו ענק עם עצם והרבה סבלנות, שפונדרה / קשתית) מצרכים: אסאדו בחתיכה אחת מגיע במשקלים 3-5 ק"ג, חצי כוס שמן זית, 2 כפות חרדל גרגרים, 2 כפות סילאן, 10 שיני שום, כף מלח גס, כף פלפל שחור, ענפי טימין או רוזמרין, 1 ליטר יין אדום יבש / מים, גליל רדיד אלומניום ו-1 דף ניר אפייה.

צילום: אסף קרלה

אופן הכנה: תחילה מחממים תנור 200° מניחים בתבנית את נתח האסאדו מעסים את הנתח בשמן זית. חרדל וסילאן מפזרים את המלח פלפל והטימין .מפזרים את השום מלמעלה.

מכניסים לתנור כ15 דקות להשחמה… לאחר מכן מוסיפים את הנוזל שבחרתם לתבנית. עוטפים בניר אפייה וברדיד אלומניום היטב 20 שכבות… חשוב מאוד! שהנוזל לא יתאדה, מכניסים לתנור כ4 שעות בחום של 180°.

טיפ: מעבירים את הנוזל שבתחתית התבנית למחבת. מוסיפים כף סילאן .כף חרדל וחצי כוס תפוזים ומצמצמים לרוטב סמיך יוצקים מעל נחת האסאדו ובתאבון.

שת"פ ברכת שמואל ושף קותי סבג
צילום: אסף קרלה

תעלת הקשר ההיסטורית של הר ציון נפתחה אמש לקהל הרחב | כל הפרטים

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן