חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

השף יוסי בניטה מציג: המנה המפנקת לשבת

השף יוסי בניטה מגן האירועים "הדריה", הגן הגדול בירושלים, מציג את המנה האהובה עליו. ממתק לשבת

השף יוסי בניטה בן ה-51 פועל בתחום המזון מאז שנת 1989 ונבחר לשף המוביל בירושלים בענף האירועים בזכות ניסיונו וכשרונו הרבים.

 

במרוצת השנים, הוביל מקומות ידועים בארץ וברחבי העולם והרכיב תפריטים ומנות מיוחדות בתחום הקולינריה.

לכבוד השבת ובמיוחד עבורכם, קוראי ירושלמים, הנה המנה הטעימה של שף בניטה. אל תחששו לנסות בבית, שבת שלום!

מתכון קציצות דגים בנוסח מרוקאי (מרכיבים ל-6 מנות):

300 גרם דג נסיכה טרי, 200 גרם דג סלומון טרי, 300 גרם מוסר ים טרי, צרור פטרוזיליה , 2 צרור כוסברה, 2 פלפלים אדום (גמבה), 2 פלפלים ירוק , 3 פלפלים חריפים, 12 שיני שום, 6 פלפלים שטה שלם, 6 פלפלים מתוק יבש, כף שטה גרוס, חצי כף פלפל שחור גרוס, כף כמון, כף לימון כבוש , חצי כף מלח , 5 כפות פפריקה מרוקאית בשמן, כוס שמן קנולה.

'

 

אופן ההכנה:

1.טוחנים את כל הדגים יחד עם הפטרוזיליה והכוסברה.

2. מוסיפים לתערובת חצי כף כמון, חצי כף שטה גרוס, חצי כף פלפל שחור, רבע כף מלח , 2 כפות פפריקה, רבע כוס שמן.

מערבבים את כל המסה יחדיו עד שמקבלים מרקם אחיד.
3. מגלגלים את קציצות לגודל רצוי ומניחים בצד.

הרוטב: 

1. לחתוך את הפלפלים הטריים לרצועות (סלייסים).

2. מחמממים שמן בסיר שטוח ורחב.

3. מוסיפים את שאר המצרכים.

4. מטגנים טוב.

5. מוסיפים כוס וחצי מים.

6. כאשר הרוטב מגיע לרתיחה מוסיפים את שאר התבלינים.

7. מוסיפים צרור כוסברה.

8. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומחכים כ- 10 דק בכדי שהרוטב יצטמצם ויסמיך.

9. בודקים את הטעמים ואם חסר טעמים אז משלימים.

מניחים את הקציצות בהדרגה לתוך סיר הרוטב ומכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 15-20 דקות.

בתיאבון!!

מנת השף מוגשת באירועים ב"הדריה"

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן