קינוחי קרמבל הם לא רק קינוחים קלים ומהירי הכנה, אלא מציעים גם גיוון רב של טעמים כאשר משלבים בין פירות עסיסיים לציפוי הפריך. במאמר זה נביא לפניכם דוגמאות נהדרות של קינוחי קרמבל מעולים, מעט היסטוריה מהיכן הם מגיעים וכמה מהגרסאות הפופולריות ביותר ושדרוגן.
מהו קרמבל?
קרמבל הוא תערובת פירורית שמכינים מחמאה, סוכר וקמח (בצק חמאה). הקרמבל מייצר קינוח פשוט כאשר בבסיסו יש שכבה של פירות או של קרם עשיר ומעליהם מניחים את פירורי הבצק. לאחר מכן, אופים את הקינוח עד שהפירורים הופכים לזהובים ופריכים, והפירות שבתחתית הופכים לנימוחים ומקורמלים. מקורו של הקרמבל מגיע מאנגליה, שם הוא נוצר כפתרון קל ופשוט להכנת קינוחים בתקופה של מלחמת העולם השנייה.
קרמבל מעל עוגת גבינה – שילוב מפתיע של קרמיות ופריכות
אם אתם מחפשים כיצד ניתן לשדרג עוגת גבינה, הוספת קרמבל מעל חלקה העליון היא בדיוק התוספת שאתם זקוקים כדי להפוך אותה למיוחדת. הוספת הקרמבל לעוגה מייצר ניגודיות נעימה בים הקרם הרך של העוגה לבין הפריכות המתפצפצת של הקרמבל. ביחד נוצרת עוגת גבינה פירורים מדהימה.
כדי להכין אותה יש להכין את העוגה הקרה שעשויה מקרם גבינה ועליה לפורר בצק חמאה פריך שיהפוך לפירורי קרמבל פריכים וענוגים מעל העוגה. השילוב הזה יחדיו יעניק לכם ביס מלא במתיקות, קרמיות ופריכות בלתי נשכחת.
קרמבל תפוחים – הקלסיקה האולטימטיבית
קרמבל תפוחים הוא אחד הקינוחים הכי טעימים שיש. פרוסות התפוחים שמתובלות בסוכר, קינמון וחמאה שמהוות את תחתית הקינוח ומעליהן מפוזר הציפוי הפריך שהופך אותו לקינוח כל כך טעים. מי שרוצה לשדרג את הטעמים הללו יכול להוסיף אגוזים קצוצים לתערובת הקרמבל או לחילופין להשתמש בכמה סוגי תפוחים שונים שייצרו גיוון בטעמים. את קרמבל התפוחים מומלץ להגיש לצד כדור של גלידת וניל או רוטב קרמל מעל.
קרמבל פירות יער – נגיעה חמצמצה
מי שמעוניין בקרמבל עם גוון חמצמץ שישבור את הטעמים המתוקים של הציפוי עצמו יכול להשתמש בפירות דוגמת פטל, אוכמניות, דובדבנים או תותים ליצירת צבעוני ומרענן כאחד. מומלץ להגיש אותו לצד שמנת חמוצה או גלידת פירות יער לאיזון הטעמים.
קרמבל שוקולד ובננות – תענוג מתוק
מי שחובב את שילוב הטעמים של בננה ושוקולד ודאי ייהנה עד מאוד מהקרמבל הזה. כאן ניתן לפרוס פרוסות של בננות בשלות ולשלבן עם חתיכות שוקולד שנמסות על גבי הבננות המתקרמלות מחומו של התנור. שילוב יוצא מן הכלל שמעניק טעמים עשירים ועמוק יותר מתחת לציפוי הפריך. מי שרוצה לשדרג את הטעמים יכול להוסיף אגוזי לוז קצוצים לתערובת הקרמבל או להפוך אותו לאקזוטי יותר עם תבלינים כמו קינמון, הל וג'ינג'ר.
קרמבל אפרסקים – טעמים של קיץ
קרמבל המוכרה מפירות עסיסיים ומתוקים הוא קרמבל מושלם! לטובת העניין כדאי להשתמש באפרסקים שיגירו את הנוזלים שלהם בזמן האפייה כך שיתקבל נוזל שמצד אחד יציע לחות ועסיסיות ומן הצד השני יתקבל ביס קראנצ'י מפריכות הקרמבל שמעל האפרסקים. זהו קינוח מושלם לימי הקיץ החמים וניתן אף לשדרגו על ידי הוספת ליקר תפוזים שיעניק לו עומק טעמים.
קרמבל אגסים עם ג'ינג'ר – שילוב אלגנטי
שילוב של טעמים מיוחדים כמו ג'ינג'ר ביחד עם אגסים הוא שילוב יוצא מן הכלל. קרמבל אגסים נחשב למעודן יותר אך הטעמים שלו ייחודים יותר הודות לג'ינג'ר הטרי. האגסים שהופכים לנימוחים בעת האפייה, נהנים מהחריפות המעודנת של הג'ינג'ר ומאיזון הטעמים בין השניים. ניתן לשדרג את הקינוח עם רוטב וניל או עם גלידת שמנת, שיעניקו דגש לטעמים העדינים המשולבים בקינוח.