עשור לנפילתו של רס"ן יוחאי קלנגל: תלמידות אמית דתי ירושלים במבצע ג'וחא למען חיילי צה"ל
השבוע, במלאת עשר שנים לנפילתו של רס"ן יוחאי (ג'וחא) קלנגל הי"ד, יצאו תלמידות בית החינוך אמית דתי ירושלים למבצע ג'וחא – יוזמה להעלאת המורל בקרב חיילי צה"ל, שנועדה להמשיך את דרכו של הקצין המוערך
יוחאי (ג'וחא) נהרג לפני תשע שנים בגזרת הר דב מטילי נ"ט שנורו עליהם. ג'וחא היה דואג לפנק את חבריו וחייליו, מתקשר לשאול לשלומם, קונה להם במבה וקולה להעלאת המורל. כבר בשנה הראשונה לנפילתו יזמו חבורת נערים את המבצע, חלוקת במבה וקולה לחיילים כדי לשמור את המסורת של ג'וחא ולעלות לחיילים את מצב הרוח ולעודד אותם.
לאחר שתלמידות שכבת י"א אספו במבה וקולה לחיילים במסגרת 'מבצע ג'וחא', הן יצאו למתחם התחנה המרכזית בירושלים וחילקו את המארזים לחיילי צה"ל וכוחות הביטחון.
התלמידה שיראל דבש שיתפה: "היה לי מרגש לראות את החיילים ולהגיד להם תודה על כל מה שהם עושים בשבילנו. אני מעריכה את בית ספר שהצטרף ליוזמה החשובה של ג'וחא שמנציחה את זכרו".
חווה באואר, מחנכת כיתה י"א הוסיפה: "היה מרגש לראות את החיוך שזה העלה על פני החיילים והחיילות, ששומרים עלינו יומם ולילה. הערבות ההדדית של ג'וחא, ממשיכה גם עשור לאחר נפילתו".
המבצע ממשיך את ערכי החברות והדאגה לזולת שיוחאי קלנגל ייצג בחייו, ומהווה ביטוי לרוח ההתנדבות והחיבור של החברה הישראלית לחייליה. עשר שנים אחרי, תלמידות אמית דתי ירושלים מוכיחות כי גם מחוות קטנות יכולות לשמור על זיכרון חי ולהביא אור לשגרת היום-יום של חיילי צה"ל.
עימות בבית האבלים? היועמ"שית הגיעה לנחם את רוטמן – ונתקלה ביריב לוין

צילום: דוברות רשת אמית