דילוג לתוכן
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שב"כ סיכל פיגוע ירי בירושלים – חוליית הטרור נעצרה רגע לפני התקיפה

אילוסטרציה - צילום: דובר צה''ל

עודאי מוברשם מהכפר מכר תכנן לפגוע בכוחות הביטחון ואזרחים יהודים בשער שכם – פרקליטות חיפה הגישה כתב אישום

שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל סיכלו פיגוע ירי שתוכנן להתבצע בירושלים במהלך חודש הרמדאן. במסגרת פעילות מודיעינית ומבצעית משותפת, נעצר עודאי מוברשם, תושב הכפר מכר שבצפון, לאחר שתכנן לבצע פיגוע ירי נגד שוטרים ואזרחים יהודים בשער שכם.

בחודש פברואר 2025, בלשי היחידה ללוחמה בפשיעה (היל״פ) של מחוז חוף, יחד עם לוחמי יס"מ, עצרו את מוברשם לחקירת שב"כ. במסגרת חקירתו נחשף כי רכש נשק בלתי חוקי וביצע אימוני ירי כהכנה לפיגוע שתכנן לבצע מתוך הזדהות עם המאבק הפלסטיני, ובפרט אם לא תתאפשר תפילת מוסלמים בהר הבית במהלך הרמדאן.

עודאי מוברשם הצליח להשיג אקדח בלתי חוקי וניסה לגייס שותפים נוספים לפיגוע. במסגרת החקירה נתפס האקדח אצל אחיו של מוברשם, אשר נעצר אף הוא בחשד לסיוע. יתר המעורבים בחוליה אותרו ונעצרו אף הם בחשד למעורבות בפעילות טרור.

לאחר חקירה מקיפה של השב"כ והמשטרה, הוגשה נגד מוברשם ואחיו כתב אישום בפרקליטות מחוז חיפה בגין תכנון פיגוע, אחזקת נשק בלתי חוקי וסיוע לטרור.

גורם בשב״כ: "מדובר בסיכול משמעותי לאור הערכה כי אם תוכניתו לבצע את הפיגוע הייתה יוצאת לפועל בימי הרמדאן, הדבר עלול היה לערער את השקט ולהביא להסלמה מסוכנת באזור ירושלים בתקופת מתיחות ביטחונית גבוהה."

אתמול: צה"ל חיסל מחבלים בעזה – בהם מחבלים במסווה עיתונאים

אילוסטרציה -צילום: דובר צה''ל
אילוסטרציה –
צילום: דובר צה"ל

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?