עובד שיפוצים בשנות ה-20 לחייו טען בפני קשישה בת 80 כי גילה זהב מתחת לביתה – ועקץ אותה ב-2.5 מיליון ש"ח. היום, לאחר חקירה סמויה, הוגשה נגדו הצהרת תובע
תושב ענאתא, פלסטיני בשנות ה-20 לחייו, חשוד בעוקץ חסר רחמים נגד קשישה ירושלמית בת 80, ממנו גרף לכיסו כ-2.5 מיליון ש"ח – תוך שהוא מבטיח לה סוד שכביכול "התגלה מתחת לבית": מכרה זהב פיקטיבי.
לפי דוברות המשטרה, החקירה החלה לאחר תלונה שהגישה הקשישה בחודשים האחרונים. לדבריה, החשוד, שביצע שיפוצים בביתה, סיפר כי גילה במהלך העבודה מכרה זהב מתחת למבנה. בתואנה שעליהם לשמור על סודיות מוחלטת, הוא שכנע אותה להעביר לידיו סכומי כסף "לצורך שמירה על הסוד". ורימה את הקשישה, ושלשל לכיסו סכומי כסף רבים של כ- 2.5 מליון ש"ח וכאמור, כל זאת באמתלה שביכולתו לסייע לה לשמור על סודיות חשיפת 'מכרה הזהב'.
נעצר תוך התחזות וניהול רכב ללא רישיון
בשבועות האחרונים, נעצר החשוד על ידי בלשי הימ"ר לאחר שניסה להתחזות לאחר, כשהוא ללא אישורי שהייה בישראל ונהג ברכב ללא רשיון נהיגה, והועבר לחקירה ביחידת ההונאה של מחוז ירושלים. החשוד הובא בפני בימ"ש שנעתר לבקשת נציג המשטרה והורה על הארכת מעצרו מעת לעת לטובת המשך החקירה במשטרה.
היום, (ראשון) , לאחר שהחוקרים הצליחו לגבש תשתית ראייתית מוצקה נגדו, הוגשה על ידי פרקליטות מחוז ירושלים הצהרת תובע – לקראת כתב אישום שצפוי בקרוב.
ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל תמשיך לפעול ולהיאבק בעברייני ההונאה הפוגעים ברכושו של הציבור, ובמיוחד באוכלוסיית קשישים. לצד זאת, אנו שבים ומתריעים בפני הציבור- כי יש לנקוט במשנה זהירות ולהימנע מהעברת כספים לגורמים שאינם מוכרים."
המשטרה חושדת, הסנגור של החשוד בהצתה באזור ירושלים מכחיש: 'אין ראיות להצתה מכוונת'
