אילוסטרציה, צילום: דוברות משטרת ישראל

חשב שהיא גונבת לו ורצח את המטפלת באכזריות: כתב אישום נגד בן 83

שתפו את הכתבה:

כתב אישום חמור הוגש נגד שמעון גוטמן מירושלים, הנאשם שרצח את מטפלתו חביבה ושדי ז"ל באכזריות יוצאת דופן, ולאחר מכן ניסה להשמיד ראיות ולהסתיר את מעשיו. הפרקליטות מבקשת להותירו במעצר עד תום ההליכים

פרקליטות המדינה הגישה היום (חמישי) לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב אישום חמור נגד שמעון גוטמן, בן 83, תושב ירושלים, בגין רצח בנסיבות מחמירות של מטפלתו חביבה ושדי ז"ל, וכן בגין ניסיון להשמדת ראיות ושיבוש הליכי משפט.

בפרקליטות ביקשו מבית המשפט להורות על מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים נגדו.

העיר ירושלים מצויה היום תחת רמת כוננות גבוהה גם מבחינת ביטחון וגם מבחינת עומסי תנועה אלפי שוטרים פרוסים היום בכניסה לעיר לקראת העצרת הגדולה.

“אשת שיח וסיוע יומיומי”

על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עורכי הדין שגיב עוזרי ורותם ברא״ס מפרקליטות מחוז ירושלים, חביבה ושדי ז"ל עבדה מאז שנת 2021 כ"מטפלת מטב" בביתו של הנאשם, במסגרת שירותי הביטוח הלאומי.

עבודתה כללה סיוע בניהול משק הבית, קניות, כביסה, ניקיון וסידור הבית. מעבר לתפקידה הרשמי, היא שימשה גם אשת שיח ושותפה יומיומית לאדם שנזקק לעזרה.

האישה שבאה לסייע ולשפר את חייו מצאה את מותה בידיו של מי שטיפלה בו באמונה.

החשד לגניבה והמחשבה הרצחנית

החקירה מעלה כי בחודשים האחרונים של עבודתה החל גוטמן לחשוד כי המטפלת גונבת ממנו כסף, תכשיטים וחפצים אישיים.

על רקע החשד הזה שלא נמצא לו בסיס התגבשה בו, לפי כתב האישום, החלטה להביא למותה.

לפני כחודש, סמוך לערב ראש השנה, גיבש הנאשם את החלטתו לבצע את הרצח. על פי כתב האישום, כאשר חביבה הגיעה לביתו כמתוכנן, הוא נטל סכין ממטבח הבית, שיסף מספר פעמים את צווארה ודקר אותה בגב ובחזה. הפגיעות היו כה חמורות עד שגרמו למותה במקום.

לאחר הרצח, ניסה גוטמן, כך על פי הפרקליטות, להסתיר את הגופה באמבטיה שבמרפסת השירות.

הוא מילא את האמבטיה בנוזלים ובחומרי ניקוי כדי לזרז את רקבון הגופה ולמנוע את זיהויה, ניקה כתמי דם, השמיד ראיות והציג מצגים כוזבים בפני בני משפחתה של המנוחה והמשטרה.

הוא אף הציג מצגים כוזבים בפני בני משפחתה של המנוחה והמשטרה, בניסיון להכשיל את החקירה ולהסתיר את מעשיו.

הרצח של חביבה ושדי ז"ל מצטרף לשורה של מקרים שבהם נבחנים הגבולות הדקים שבין טיפול, אמון ופגיעות. בישראל מועסקים כיום אלפי מטפלים ומטפלות בקשישים, רבים מהם דרך חברות המורשות על ידי הביטוח הלאומי. מרבית הקשרים הללו מבוססים על יחסי אמון הדוקים, ולכן הפרשה הנוכחית מטלטלת.

פרשיות רבות נחשפו בעיר, רק השבוע נודע על חקירת רשות המסים נגד רופא בכיר ובת זוגו בירושלים.

הפרקליטות צירפה לכתב האישום בקשה רשמית למעצר עד תום ההליכים.

אילוסטרציה, צילום: דוברות משטרת ישראל

שתפו את הכתבה:
דילוג לתוכן