חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סדר טו בשבט: קצת אחרת, הרבה יותר טעים

לרגל ראש השנה לאילנות, ביקשנו מהשף עידו אלקיים מתכון טעים במיוחד שישדרג לכם את סדר טו בשבט 


 

טו בשבט הגיע: ביקשנו מאחד השפים הטובים והידועים בירושלים מתכון לקינוח שיהפוך את החג להרבה יותר מתוק. השף של מסעדת טורו במשכנות שאננים, עידו אלקיים, בחר במתכון ל״קציפת ערמונים״.

המצרכים:

250 מל קרם סויה
200 גרם ערמונים קלופים לאחר בישול
20 גרם אבקת סוכר
20 גרם צימוקים לבנים
200 מל ליקר תאנים
30 גרם סוכר
פיסטוק קלוי
סילאן

 

אופן ההכנה: 

◦ טוחנים 150 גרם ערמונים ביחד עם הסויה.

◦ מכניסים לתוך סיפון של קצפת את הבלילה ומכניסים 3 בלוני גז. משאירים חצי שעה במקרר.

◦ מרתיחים את הליקר עם הסוכר עד שכל האכוהול יוצא. לא לפחד יש להבה. כשנגמרת הלהבה יצא כל האלכוהול)

◦ מורידים מהאש ומכניסים את הצימוקים לבפנים. מסננים לאחר 5 דק.

◦ לוקחים כוס הגשה ומזלפים מסביב סילאן.

◦ ממלאים את הכוס בשכבה של קציפה מפזרים פיסטוקים, צימוקים ערמונים וסילאן.

◦ חוזרים על זה עד שהכלי מתמלא.

טו בשבט שמח‼️‼️‼️‼️

שף עידו אלקיים. צילום: אסף קלרה

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן