לרגל ראש השנה לאילנות, ביקשנו מהשף עידו אלקיים מתכון טעים במיוחד שישדרג לכם את סדר טו בשבט
טו בשבט הגיע: ביקשנו מאחד השפים הטובים והידועים בירושלים מתכון לקינוח שיהפוך את החג להרבה יותר מתוק. השף של מסעדת טורו במשכנות שאננים, עידו אלקיים, בחר במתכון ל״קציפת ערמונים״.
המצרכים:
250 מל קרם סויה
200 גרם ערמונים קלופים לאחר בישול
20 גרם אבקת סוכר
20 גרם צימוקים לבנים
200 מל ליקר תאנים
30 גרם סוכר
פיסטוק קלוי
סילאן
אופן ההכנה:
◦ טוחנים 150 גרם ערמונים ביחד עם הסויה.
◦ מכניסים לתוך סיפון של קצפת את הבלילה ומכניסים 3 בלוני גז. משאירים חצי שעה במקרר.
◦ מרתיחים את הליקר עם הסוכר עד שכל האכוהול יוצא. לא לפחד יש להבה. כשנגמרת הלהבה יצא כל האלכוהול)
◦ מורידים מהאש ומכניסים את הצימוקים לבפנים. מסננים לאחר 5 דק.
◦ לוקחים כוס הגשה ומזלפים מסביב סילאן.
◦ ממלאים את הכוס בשכבה של קציפה מפזרים פיסטוקים, צימוקים ערמונים וסילאן.
◦ חוזרים על זה עד שהכלי מתמלא.
טו בשבט שמח‼️‼️‼️‼️