חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

יום החומוס הבינלאומי: הסוד של מסעדת רחמו

אוהבים חומוס? ובכן, אם עדיין לא טעמתם את החומוס של רחמו בשוק מחנה יהודה, סביר שלא אכלתם חומוס טעים כזה מעולם. המלצה


היום חל יום החומוס הבינלאומי, ולרגל הרגע המכונן, שאלנו את מירב גיל ולירון קרן, בעלות הבית של מסעדת רחמו, המסעדה הראשונה והוותיקה בירושלים על סוד החומוס שלהם. אז קבלו את המידע על החומוס שהכי כיף לנגב בשוק מחנה יהודה.

מירב: "החומוס של רחמו הוא חומוס שנעשה בקפידה. גרגירי החומוס מושרים לילה שלם. לאחר מכן מתבשלים כ-3שעות, נטחנים לחומר גלם ומתערבבים עם טחינה משובחת. לירון: כמובן שלכל תהליך יש קריטרונים. החומוס של רחמו ללא חומרים משמרים ומייצבים, לכן חיי המדף קצרים יחסית. שלושה ימים מקסימום. החומוס של רחמו בעל מרקם של שמנת קטיפתית בגלל תהליך מסויים".

צילום: rol.co.il, חנה טייב, רון ירקוני יחסי ציבור

 

מירב: "משנת 1954 פוקדים את המסעדה לקוחות שמכורים לטעם. יודעים שהוא יקר אבל מוכנים לשלם על האיכות. מבחינתי ומבחינת אמא ואבא החומוס הוא מנת הדגל. יודעת שהוא יקר וגאה בזה. על איכות משלמים וכסף לא משקר".

לירון:" אז שרחמו נוסד ועד היום אנו משתמשים באותה מכונה, שומרים עליה כיהלום ומטפלים בה בכפפות משי.

בכל פעם שהלקוחות מסיימים לאכול ואומרים היה מדהים, תודה. אנו מתמלאות שמחה וגאווה.
מירב:עבורנו, התודה של הלקוח שווה עולם. אנו יודעים שההשקעה בחומוס כמו ביתר התפריט, משתלמת.
והחומוס, תמיד ישאר מעדן. כיף לאכול אותו בכל סיטואציה ובכל זמן. בא בטוב עם הכל או לבד".

צילום: rol.co.il, חנה טייב, רון ירקוני יחסי ציבור

 

מסעדת רחמו, שוק מחנה יהודה, פתוחים א-ה 8 בבוקר-18 הערב. יום שישי- 8 בבוקר עד 15 בצהריים. 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן