חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מי רוצה להיות אבי לוי?

מתכון לפסטייה טעימה במיוחד של השף אבי לוי ממסעדת המוציא. שבת שלום!

את השף אבי לוי ואת המסעדה הסופר טעימה שלו, המוציא, כולם כבר מכירים. אבל מה שאתם לא יודעים, זה שגם אתם יכולים להכין בבית את הפסטייה הטעימה שלו, אם רק תלכו לפי המתכון שהשף צירף במיוחד לכם, גולשי אתר ירושלמים. בתיאבון!

קרדיט: המוציא

 

מצרכים (ל-10 סועדים):

1 עוף שלם

4 כוסות מים

3 בצלים, חתוכים לטבעות

1/2 כפית של שורש ג'ינג'ר, קצוץ

1 כפית כורכום

1/2 1 כפות סוכר חום

2 כפיות כמון

2 גרגירי פלפל אנגלי

מלח לפי הצורך

1 כפית קינמון

למילוי השקדים

200 גר' שקדים מולבנים ללא קליפה

1 כף דבש

1 כפית קינמון

לבצק

15-20 עלי סיגר

לדבק

2 כפות קמח + 4 כפות מים

להגשה

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

שמים את טבעות הבצל בתחתית סיר גדול ומעליו את העוף, ואת שאר התבלינים.

מכסים במים עד לגובה העוף, ומבשלים במכסה סגור במשך שעה על להבה בינונית.

מוציאים את העוף ובודקים שהוא רך מספיק ומבושל.

מצננים מעט ומפרקים בעזרת מזלג את בשר העוף, ואחר כך נותנים גם קיצוץ קל בסכין. מניחים בקערה.

את הציר שנוצר מבישול העוף שומרים בקערה נפרדת, זה ישמש אותנו בהמשך כציר של עוף. את הבצל שומרים בקערה אחרת בצד.

להכנת מלית השקדים – מטגנים או קולים את השקדים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10 דקות. אפשר גם לטגן בשמן עמוק במשך מספר שניות עד לקבלת צבע זהוב.

מעבירים את השקדים למעבד מזון ומוסיפים את הדבש והקינמון. טוחנים הכל עד לקבלת עיסה אחידה.

מוסיפים את העיסה לקערה עם העוף הקצוץ, ומוסיפים את הבצל המבושל ושליש מכמות ציר העוף ששמרנו בצד. מערבבים, טועמים, משפרים תיבול אם צריך.

לוקחים עלה, מניחים כף מהמלית במרכז, ומגלגלים, כל אחד לפי שיטת הגלגול המתאימה לו. את שולי העלה מדביקים עם תערובת המים והקמח.

את הסיגרים המוכנים אפשר לטגן בשמן עמוק ולא חם מדי, עד שמזהיבים, או לאפות בתנור בטמפרטורה של 190 מעלות עם מעט שמן זית מעל, למשך 12 דקות.

מוציאים לצלחת ומקשטים באבקת סוכר, ומגישים.

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן