פתיחת מנהרות ידין לכיוון מעלה אדומים משלימה את פרויקט ההפרדה המפלסית בגבעה הצרפתית, ומשדרגת את התנועה מירושלים לאזור ים המלח והיישובים הסמוכים

הבוקר נפתחו לתנועה מנהרות ידין לכיוון מעלה אדומים, ובכך הושלם פרויקט ההפרדה המפלסית בצומת הגבעה הצרפתית. פרויקט זה, בהובלת משרד התחבורה והבטיחות בדרכים ועיריית ירושלים, ובביצוע חברת מוריה לפיתוח ירושלים, מהווה פריצת דרך בתשתיות התחבורה בבירה.
המנהרות, שנפתחו הבוקר, משפרות את התנועה באופן משמעותי בין ירושלים למעלה אדומים, ים המלח והיישובים באזור בנימין. הן מאפשרות נסיעה רצופה, מהירה, נוחה ובטוחה יותר עבור אלפי נהגים העוברים בציר זה מדי יום.

השלמת הפרויקט כוללת ארבע מנהרות באורך כולל של 4.4 קילומטרים ובעומק מירבי של כ-40 מטרים. החלק הראשון של הפרויקט, שכלל שתי מנהרות לכיוון פסגת זאב, נפתח לתנועה כבר בשנת 2023. עם פתיחת המנהרות החדשות לכיוון מעלה אדומים, ניתן כעת מענה מקיף לתנועה בצומת הגבעה הצרפתית, שהייתה ידועה בעבר כנקודת תורפה תנועתית.
בנוסף, במסגרת הפרויקט, הורחב ציר יגאל ידין (כביש 1), שודרגו תשתיות עיליות ותת-קרקעיות, ובוצע פיתוח נופי מקיף באזור, שהופך את הנסיעה למשתמשי הדרך לנעימה וידידותית יותר לסביבה.
פתיחת המנהרות מהווה שלב נוסף בשיפור התשתיות התחבורתיות בבירה, ומסמנת את מחויבות משרד התחבורה ועיריית ירושלים לשיפור איכות החיים של תושבי העיר והאזור.
בנוסף, יש בשורות טובות גם למשרתי המילואים עם עדכון באופן המענקים למילואימניקים שהוחל מתחילת החודש הנוכחי למניינם כפי שפורסם באתר כיף.




