מהזירה הקשה בצומת רמות בירושלים. צילום: דוברות איחוד הצלה
מהזירה הקשה בצומת רמות בירושלים. צילום: דוברות איחוד הצלה

פיגוע ירי קטלני בצומת רמות: 16 נפגעים, מתוכם 6 נרצחו, 7 במצב אנוש

שתפו את הכתבה:

שני מחבלים הגיעו ברכב ופתחו בירי לעבר תחנת אוטובוס בשכונת רמות בירושלים. איש כוחות ביטחון ואזרח שנכחו במקום ירו לעברם וחיסלו אותם. 16 נפגעים, בהם חמישה נרצחים ושבעה במצב אנוש. המשטרה: "הסמפכ"ל בזירה, החבלנים מזכים את השטח"

בשעה 10:13 התקבלו דיווחים במוקד 101 של מד"א במרחב ירושלים על ירי כבד בצומת רמות ברחוב יגאל ידין. תחילה דווח על כ־15 נפגעים, בהם מחוסרי הכרה, אך מאוחר יותר עודכן כי מדובר ב־16 נפגעים, מתוכם שישה נרצחו, שבעה נוספים נפצעו באורח קשה מירי, ונפגעים נוספים לקו במצב קל כתוצאה מרסיסי זכוכיות. שני המחבלים שביצעו את הירי נוטרלו בזירה.

אבי סוויסה, חובש ודובר המגזר החרדי־דתי באיחוד הצלה, סיפר: "הייתי תוך כדי נסיעה בצומת ושמעתי את קולות הירי. מדובר בזירה קשה מאוד. חלק מהנפגעים ללא הכרה. כוחות גדולים של איחוד הצלה פועלים בזירה לתת סיוע רפואי ראשוני לפצועים."

מד"א: "ראינו אנשים שוכבים על הכביש"

פראמדיק מד"א נדב טייב תיאר: "הגענו למקום בכוחות גדולים מיד עם הישמע הדיווח על פצועים מירי. כשהגענו ראינו אנשים שוכבים על הכביש כשהם מחוסרי הכרה בצידי הכביש והמדרכה סמוך לתחנת אוטובוס. במקום היה הרס רב, זכוכיות מרוסקות על הרצפה והמולה רבה. התחלנו להעניק טיפול רפואי לפצועים ואנחנו ממשיכים בשעה זו לטפל בפצועים ולפנות אותם לבתי הרפואה."

דוברות מד"א: "קבענו את מותם של 4" בבית הרפואה נקבע מותה של אישה נוספת ועכשיו נודע על הרוג נוסף

מדוברות מד"א נמסר: "לאחר ביצוע בדיקות רפואיות, חובשים ופראמדיקים של מד"א קבעו את מותם של 4 הרוגים, בהם גבר כבן 50 ושלושה גברים כבני 30. בנוסף מטופלים חמישה פצועים במצב קשה עם פציעות מירי, ומספר נפגעים במצב קל מרסיסי זכוכיות. הכוחות ממשיכים לפנות פצועים לבתי החולים בירושלים." מותה של אישה כבת 50 שפונתה במצב אנוש נקבע בבית הרפואה. ישנו הרוג נוסף.

דוברות המשטרה מסרה: "כתוצאה מהירי ישנם מספר פצועים במקום ומחבלים נוטרלו. בעקבות הירי צירי הגישה לזירה נחסמו, וכוחות משטרה רבים בפיקוד מפקד המחוז עושים דרכם לזירה."

בדוברות המשטרה נמסר:

"בשעה האחרונה, הגיעו 2 מחבלים ברכב לצומת רמות בירושלים ובאמצעות כלי נשק ירו לעבר תחנת אוטובוס במקום.

בתגובה לכך, איש כוחות בטחון ואזרח שנכחו במקום, ביצעו ירי לעבר המחבלים והם נוטרלו.

כתוצאה מהירי, נפגעו מספר אנשים והם פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים בדרגות פציעה שונות.

סמפכ"ל המשטרה הגיע לזירה וכוחות משטרה רבים נמצאים במקום בפיקודו של מפקד המחוז ופועלים באזור. בשעה זו, חבלני המשטרה מזכים את הזירה והזיהוי הפלילי אוספים ממצאים וראיות."

ארגון נהגי האוטובוסים: "הכתובת על הקיר"

ארגון נהגי האוטובוסים בישראל, המאחד את רוב נהגי האוטובוסים במדינה, הגיב: ״מדובר באירוע קשה מאוד שבזכות תושיית הנהג יכול היה להיות קשה הרבה יותר. מבחינת המחבלים, אוטובוסים הם סמל שלטון ובגלל זה יורים עליהם שוב ושוב. ארגון הנהגים קורא לממשלה להחזיר לאלתר את האבטחה לאוטובוסים בכל הארץ. הכתובת כבר מזמן על הקיר. אסור שגם הנוסעים והנהגים יהיה הפקר״

ארגון נהגי האוטובוס הסתדרות לאומית
צילום: ארגון נהגי האוטובוס הסתדרות לאומית
צילום: ארגון נהגי האוטובוס הסתדרות לאומית
צילום: ארגון נהגי האוטובוס הסתדרות לאומית
מהזירה הקשה בצומת רמות בירושלים. צילום: דוברות איחוד הצלה
מהזירה הקשה בצומת רמות בירושלים. צילום: דוברות איחוד הצלה

שתפו את הכתבה:
דילוג לתוכן