עץ הדובדבן
פריחת הדובדבן. צילום: צביה אדלר

חגיגה של פעם בשנה לכל המשפחה: פריחת עץ הדובדבן בגן הבוטני גבעת רם ירושלים

שתפו את הכתבה:

הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים נצבע בצבע ורוד של פריחת הדובדבן. לחוויית המראה המרהיב המשולב בריח דובדבן הנישא באוויר, מזמין הגן את הקהל הרחב, ילדים ומבוגרים, זוגות ומשפחות, לבקר וליהנות מחגיגה ייחודית של פריחה קסומה ופעילויות לכל המשפחה באירוע של פעם בשנה!

מידי שנה נוהגים היפנים לצאת אל הפארקים, לחוות ולחגוג את פריחת עץ הדובדבן, הנמשכת 10 ימים בלבד. ביפן ממתינים ההמונים שנה שלמה לימי הפריחה המפורסמת, הנקראת "סאקורה". הסאקורה מסמלת את האופי היפה אך חמקמק ובן-חלוף של האביב.

בגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים תתקיים השנה חגיגת הסאקורה בשיתוף פעולה עם לשכת המסחר ואגודת הידידות ישראל יפן כמיטב המסורת היפנית.

במסגרת החגיגה: סיורי פריחות מודרכים בשביל הדובדבן ובחממה הטרופית, הרצאות מרתקות, טקס תה מסורתי, מהי נגרות יפנית מסורתית, סדנאות אוריגמי להורים ולילדים, נסיעה חווייתית ברחבי הגן עם רכבת הפרחים (שישי בלבד) ועוד ועוד.

עץ הדובדבן
פריחת הדובדבן. צילום: צביה אדלר

למבקרים בגן מחכה טבע מרהיב וירוק באווירה פסטורלית מאין כמוהה, כמו כן המבקרים מוזמנים לערוך פיקניק משפחתי עצמאי בשטחי הגן. הפעילות תתקיים בהתאם למזג האוויר והנחיות משרד הבריאות.

להלן לוח האירועים: שישי 11.02 תרבות יפן ופריחת הדובדבן 10:00-15:00.

'התבוננות על פרחים' סדנה: אִיקֶּבָנָהּ נחשבת בתרבות היפנית כאחת מה"אומניות הגבוהות". ייחודה בדרך בה אנו מסתכלים על הפרחים, על החלל שביניהם ועל היופי של הצמח. עמידה מול הצמח היא למעשה העמידה מול העצמי.

במהלך הסדנא עם אמנית האיקבנה מאין זדוף (ב-10:00) ילמדו המבקרים כיצד להסתכל על פרחים ולהבחין בחלל שביניהם ועל היופי של הצמח.

בנוסף יתקיימו 2 הרצאות בשעה 11:00 וב-12:00 בהן ד"ר הלנה גרינשפון, מתמחה בחקר חברה ותרבות ביפן תדבר על החיבור של היפנים עם עולם הטבע, והאדריכל אריה קוץ יו"ר האגודה ישראל יפן יספר על מסע של פגודה.

עוד באותו היום מוזמנים המשתתפים בשעה 12:45 לטקס התה היפני עם טאיקו קושידה – אליאש בוגרת אומנות יפנית מסורתית באוניברסיטת Tamagawa ביפן, והשתלמה בארצות הברית באמנות מודרנית. בלבוש הקימונו המסורתי מארחת קושידה את המבקרים לטקס תה יפני, על כליו העתיקים ומסבירה את שורשיו בחיי המשפחה היפנית ובפילוסופיית הזן היפני.

סיור "בשביל הדובדבן": כל שעה עגולה בין 11:00-15:00. הסיור יעבור בין עצי הסאקורה (הדובדבן היפני) במהלכו ילמדו המשתתפים כיצד להתבונן על פריחת הדובדבן בדיוק כפי שנעשה ביפן, יכירו את מסורת ארוכת השנים של הסאקורה, ויגלו דברים חדשים ומפתיעים על העצים היפים, כולל אגדות הסובבות סביב העצים סיפורים נוספים הקשורים בפרי הדובדבן. הסיור מיועד לכל המשפחה ונגיש לעגלות וכיסאות גלגלים

סדנת אוריגמי: לאורך היום בעמדת המדריכים. בסדנא יוכל כל משתתף לבחור בין ארבע צורות שונות וייחודיות של אומנות יפנית עתיקה של קיפולי נייר – אוריגמי, וללמוד כיצד לקפל אותן בהשראת התרבות היפנית ועצי הדובדבן היפניים. בסדנא ילמדו המשתתפים להכין מקיפולי נייר פרחי סאקורה, דגי קוי, עששיות יפניות ועוד. את היצירות לוקחים המשתתפים הביתה. מגיל 5 ומעלה.

עלות ילד/ מבוגר 60₪ מנויי הגן 20 ₪, ילדים ירושלמים 20 ₪ בהצגת ת.ז וליווי ההורים. לפרטים נוספים: הגן הבוטני האוניברסיטאי טל. 02-6794012 ובאתר הגן הבוטני. הפעילות תתקיים בהתאם למזג האוויר והנחיות משרד הבריאות.

לאחר שנעדר משעות הבוקר אמש: משטרת ישראל איתרה בחור כבן 20


שתפו את הכתבה:
דילוג לתוכן