פשיטות ומעצרים: משטרת ירושלים סיכלה חוליית גנבי רכב ובלמה גניבות נוספות
במבצע נרחב שהתקיים בסוף השבוע, משטרת ירושלים הצליחה לסכל מספר ניסיונות לגניבת כלי רכב באזור ירושלים וקלנדיה, תוך מעצרם של ארבעה חשודים – שניים מהם שוהים בלתי חוקיים. במהלך הפעילות, נתפסו ברשות החשודים מכשירים המשמשים לגניבת כלי רכב. כל החשודים הובאו להארכת מעצרם בבית המשפט.
פעילות ממוקדת של בלשי תחנת שפט, עצרו השוטרים רכב חשוד במעבר קלנדיה. הנהג, תושב רמאללה בן 19 ללא אישורי שהייה וללא רישיון נהיגה, ניסה לפרוץ את המחסום בכניסה לשטחים. בדיקה מהירה העלתה כי מדובר ברכב שנגנב מבית שמש, אשר החשוד ניסה להעביר לשטחים בתמורה לתשלום.
החשוד נעצר והובא לחקירה בגין גניבת רכב, נהיגה ללא רישיון וכניסה בלתי חוקית לישראל. מעצרו הוארך עד לתאריך 10.2.25 לצורך המשך החקירה.
במקרה נוסף שאירע באותו סוף שבוע, התקבל דיווח על גניבת רכב בעיר העתיקה בירושלים. שוטרי תחנת עציון יצאו לסריקות, ואיתרו את הרכב הגנוב בתחנת דלק סמוך לירושלים.
משזיהה הנהג את השוטרים, פתח במנוסה רגלית, אך נעצר לאחר מרדף קצר. החשוד, תושב מזרח ירושלים בשנות ה-40 לחייו, נלקח לחקירה בגין גניבת רכב. לאחר דיון בבית המשפט, מעצרו הוארך עד 9.2.25.
עוד במהלך סוף השבוע, בפעילות של לוחמי מג״ב עוטף ירושלים במעבר הטבעת עצרו הלוחמים רכב מסוג מונית שעורר את חשדם. עם הגעת הלוחמים לרכב, ירד אחד מיושביו והחל במנוסה רגלית תוך שהוא משליך דבר מה על הקרקע. בתום מרדף עצרו הלוחמים את החשוד ותפסו את חפציו שהשליך וגילו כי מדובר במכשיר המסייע לגניבת כלי רכב.
החשוד ונהג הרכב נעצרו על ידי הלוחמים, ובמהלך חיפוש ברכב ובכליהם של החשודים נתפסו ברשותם מכשירים נוספים המסייעים בגניבת כלי רכב. אלו הועברו לחקירה בתחנת שלם, ממנה עלה כי על פי החשד מדובר בצוות שפעל כחלק מחוליית גנבי רכב. בנוסף, במהלך החקירה התברר כי החשוד שניסה להימלט מהשוטרים נכנס לשטחי המדינה ללא היתרי כניסה.
החשוד, פלסטיני תושב השטחים (17) ללא אישורי שהייה, נחקר בגין גניבת כלי רכב, שהיה או ישיבה בישראל שלא כחוק ועבירות נוספות. ונהג הרכב, תושב מזרח ירושלים בשנות ה-30 לחייו, נחקר בגין אותן עבירות גניבה, לצד העבירה של הסעת שוהה בלתי חוקי. במהלך סוף השבוע, הובאו השניים לדיון בבית המשפט בבקשת המשטרה להאריך את מעצרם, ומעצרם הוארך עד לתאריך 11.2.25 וחקירתם עודנה נמשכת.
משטרת ירושלים: "נמשיך לפעול בנחישות"
במשטרת מחוז ירושלים הדגישו כי ימשיכו לפעול לסיכול גניבות הרכב ולמעצרם של עבריינים הפועלים בתחום: "משטרת מחוז ירושלים תמשיך לפעול לסיכול עבירות הרכוש השונות למען בטחונו של הציבור ורכושו ותמשיך לפעול לאיתורם ומעצרם של מעורבים בכך ומיצוי הדין עמם. לצד כל אלו, ממשיכה המשטרה בפעילות ממוקדת בכל הקשור לכניסתם של מסתננים שוהים בלתי חוקיים המעורבים לא אחת בעבירות פליליות ובטחוניות."
כתב אישום: נהג בן 83 דרס למוות קשישה בת 86 – סכנה לציבור


צילום: דבורות המשטרה



